In English
Hoppa till sidans innehåll

Unionsmatchen blir en helg med guldkant

21 APR 2022 14:03
Efter två inställda år är nu äntligen Unionsmatchen tillbaka, tävlingen där D/H14 och D/H16 löpare från Norge och Sverige möts. I år arrangeras tävlingarna av klubbar i Göteborg helgen 27-29 maj men delvis i kombination med världscupen i Borås.
  • Uppdaterad: 21 APR 2022 14:03

Unionsmatchen kommer arrangeras i Göteborg 27-29 maj och det är Göteborg-Majorna OK, Lerums SOK och Sävedalens AIK i samarbete med Göteborgs Orienteringsförbund som har glädjen att bjuda in till tävlingarna 2022.
Men på lördagen den 28 maj går den individuella tävlingen i Borås i samband med värlscupen som avgörs där då och deltagarna kan därmed se världens bästa orienterare springa en knockoutsprint. Det här blir en riktigt guldkant på årets Unionsmatch och ett mycket roligt inlag för alla deltagare! 

Om Unionsmatchen
Unionsmatchen är en tävling mellan de svenska distrikten Halland/Skåne, Göteborg, Bohuslän-Dal, Västergötland och de norska distrikten Buskerud, Østfold, Akershus og Oslo och Mjøs-O.
Tävlingsklasserna är H14, D14, H16 samt D16. Varje distrikt kan anmäla 10 löpare per klass.
För att delta i Unionsmatchen måste man blivit uttagen och anmäld av sitt distrikt.
I västergötland är det ledarna för Västgötatruppen som också sköter den här tävlingshelgen och således ansvarar för information, genomförande samt uttagningar.
Det är ju väldigt sällan platserna till tävlingar för ungdom är begränsade men Unionsmatchen är ett av undantagen.
Uttagning görs alltså av ledare från Västgötatruppen och det de då tar i beaktning är i huvudsak Västgötatoppens deltävlingar samt andra värdetävlingar i Västergötland. Vid behov kan även värdetävlingar från närliggande distrikt komma att beaktas lika så resultat från stora tävlingar under föregående år.
I Västergötland kommer den uttagna truppen presenteras dagarna efter årets tredje deltävling i Västgötatruppen som arrangeras av Rydboholms SK den 30 april och därmed utgör den tävlingen sista chansen att visa framfötterna för den som vill vara med på årets Unionsmatch. 
Mer information om Unionsmatchen och framöver uttagning och deltagarinformation presenteras på sidan för Unionsmatchen här på hemsidan.
Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Plats för aktuella inbjudningar!

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....