Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bertil Åkesson (Västergötlands Orienteringsförbund)

Kretstränare 2021

16 DEC 2020 09:33
VOFs styrelse har beslutat att ge utrymme i budget för att finansiera en fortsättning och utveckling av kretstränarverksamheten och därmed finns förutsättningar på plats för alla kretsar att planera kretsträningar under kommande år.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2020 09:33

Västergötlands OF håller på att förbereda 2021 och planerar verksamheten utifrån att merparten ska gå att genomföras, om än coronaanpassat.
När det gäller krettränare och kretsträningar har styrelsen beslutat att ge utrymme i budget för att finansiera en fortsättning för och utveckling av verksamheten och därmed finns förutsättningar på plats för alla kretsar att planera kretsträningar under kommande år.

Förutsättningar
För varje krets ersätter VOF en kretstränare för 10 träningar under året och kommer även förse denne med en OCADlicens för banläggning så att problem med OCADversioner kan undvikas.

En del kretsar har redan en kretstränare på plats medan andra saknar. Varje krets behöver först och främst ta ett gemensamt beslut om man önskar en kretstränare för samverkan och gemensamma träningar 2021.
Därefter att, om det inte redan finns, få en lämplig person att ta uppdraget, vilket VOF kan hjälpa till med.
Kretsens uppgift är sedan att tillsammans med kretstränaren planera in tillfällen för kretsträningar och förse kretstränaren med underlag (kartfil, område, plats för parkering mm) i god tid inför varje tillfälle.

Önskar kretsen fler träningstillfällen står det dem fritt att planera för detta, dock behöver i sådant fall överenskommelse kring ersättning och finansiering av detta göras mellan kretstränare, krets och VOF.

Gemensamt har krets och kretstränare också ansvar för information och kommunikation gällande träningar och innehåll. Respektive klubb ansvarar för att information om kretsträningar sprids bland de egna medlemmarna medan kretstränaren lägger ut träningstillfällena på Eventor, delar på lämplig facebookgrupp, samt mailar upprättad kontaktlista för kretsen aktuell information.
Personerna i sådan kontaktlista har stort ansvar för informationsspridning i sin respektive förening.

Coroananpassning
Framförallt våren kommer med stor sannolikhet innebära verksamhet med anpassning för coronarestriktioner. Just i skrivande stund föreligger mycket strikta restriktioner som i grunden inte möjliggör särskilt mycket verksamhet i gemensam form men förhoppningsvis ser det något ljusare ut fram åt vårkanten, i mars/april. Tanken är dock att kretsträningar ska kunna komma på plats även med ganska tuffa restriktioner om än "bara" i form av veckans (teknik-)bana, eller liknande. Det gäller att helt enkelt avvakta och se på vilket sätt kretstränarverksamheten kan genomföras under våren, samtidigt som det är viktigt att få en planering på plats. Kunna utgå från den och korrigera/anpassa efter situation.

Steg att ta
- I varje krets finna tillfälle att diskutera och besluta om kretstränare och samverkan. Kommande kretsmöte? VOF kan medverka och/eller kalla till träff om så önskas.
- Vid behov finna lämplig person för uppdraget.
- Gemensamt, föreningar och kretstränare, finna tillfälle för planering av kretsträningar 2021
- När ev. kretsträningstillfällen har inplanerats föra in dem i föreningens planerade verksamhet.

Nuvarande kretstränare för 2021
Norra och Östra Skaraborg - Daniel Bogren, IF Hagen
Västra Skaraborg - Niclas Tjernlund, IF Hagen
Kindkretsen - Emil Karlsson, Hestra IF
Markkretsen - Petter Bergstedt, OK Räven
Alingsåskretsen - Jesper Sjögren, OK Kullingshof

Vakanser således i kretsarna Södra Skaraborg, Götaälvdal och Borås.

Frågor & kontakt
Magnus Sundmark, This is a mailto link, 0725-447736

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Plats för aktuella inbjudningar!

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....