In English
Hoppa till sidans innehåll

Midsommar i Tiarp

23 JUN 2018 22:44
22 familjer på en och samma plats
  • Skapad: 23 JUN 2018 22:44

Halloj nu är det Kristina, Johanna och Sofia som skriver denna fina fina blogg

FREDAG:

Vi vaknade till ledarnas ”härliga” GOMOOOOOOOORGOON! (+ en partytuta som lät som ett brandlarm). Som vanligt var det ju morgongympa, och denna gång inspirerat av fotboll. Moa satte på en låt och varje gång det sjöng någon fotbollsspelares namn så skulle man göra 5st knäböj. Det var jobbigt. Efter frukosten så hade vi grovsanering för att ni ska tro att det alltid är fint. Det är det inte. Det var stökigt innan ni åkte hem.

Några körde löpning medans andra plockade blommor och björkris till midsommarstången. Efter det så käka vi lunch. Vi fixade kransar och stången. Vi blev väldigt nöjda med resultatet. Fast jag Johanna kände att jag ville ha ett halsband istället. Kransen var för stor. Jag Kristina gjorde ingen krans för jag orkade inte. Min (Sofia) krans blev väldigt bra tills växterna började vissna för då blev den för stor.

Efter det så planerades frågor inför tipspromenaden. Mycket avslöjades under tipspromenaden som ni föräldrar kanske inte kunde ana under vårt ”välstädade” Tiarp. Den enda som fick alla rätt på frågorna bland föräldrarna var min, Kristinas pappa. GRATTIS om du läser detta.

14.00 kom föräldrarna. Utom mina (gissa vems) föräldrar som kom inhoppande lite sent under ”små grodorna”. När mina, Johannas föräldrar kom så hade de med sig en cykel eftersom jag vet inte. Jag kände att det kunde vara kul med en liten cykeltur. Cykelturen var hela 5 meter och det kostade mig 24h med hjälm på huvudet. Kul dethär!

 Maten tillreddes och vi avnjöt den allesammans i spöregnet. Efter det vart det 5-kamp som vi konfirmander höll i. Tack för poängen alla S-vall föräldrar //Sofia & Kristina

Sen var det den efterlängtade efterrättsbuffén. Jaa, sammanfattning: Mycket jordgubbar, tårta och många med matkoma.

Många av konfirmanderna hade sedan en vandring på åkern för att plocka blommor och lägga under kuddarna.

Kristinas person i drömmen: INGEN
Johannas person i drömmen: KOMMER INTE IHÅG
Sofias person i drömmen: mamma

Vi hade en egen andakt, det var supermysigt.

 

LÖRDAG:

Erik spelade gitarr väldigt fint och Samuel uppskattade det väldigt mycket med kommentaren: DU SUGER PÅ GITARR. Morgongympa, frukost och sen 08.45 avresa mot Hökensås och familje-OL. Den vinnande familjen var Lukas-familjen. GRATTIS TILL ER. Vi åkte tillbaka och åt lunch. Efter det så städade vi, för som vi skrev så var det stökigt redan efter ni hade åkt.

Föräldrarna åkte hem. Så gjorde även Idas familj med hennes kompass. Ida var väldigt glad för det.

X-games var dubbel-deluxe-tävling idag. Först var det brännboll och sedan var det melodifestivalen-tema där alla grupper fick framföra en låt med en egen twist. Team Garmin vann den med en annan version av ”En riktig jävla schlager”. Ledarna framförde också en låt där de hade en egen text som roastade (översättning: snäll-mobbning) oss konfirmander ganska hårt.

Kvällsmat och fotbolls-VM med rester från efterrättsbuffén. Lite kvällsfika på det och sedan var det läggdags. NATTI-NATTI!

 

Sommaren e go, du e en ko

KRAM     
Kristina, Johanna och Sofia

Skribent: Filip Södervall
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Plats för aktuella inbjudningar!

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner