In English
Hoppa till sidans innehåll

Fullspäckad tisdag

04 JUL 2018 09:11
Läsning, effektstyrka, fotbolls-VM, X-GAMES final, kvällsfika i solnedgången m.m. m.m.
  • Skapad: 04 JUL 2018 09:11

Tja!

Dagen började som vanligt med morgonjympa och frukost. Efter frukosten hade vi också som vanligt läsning men vi kollade på filmen ”Passion of the Christ”, den var lite blodig, och sen övade vi på redovisningen till konfirmationen.

Sen åt vi lunch och efter det så kom Harri Viinamäki och hade ett styrkepass med oss och berättade lite om t.ex. varför man ska köra styrka som orienterare. Efter det så gick vi in och kollade på fotboll Sverige mot Schweiz och Sverige vann med 1 – 0 för er som inte visste det.

Efter fotbollen hade vi X-games final, först var det jaktstart då vi skulle börja med att cykla till kyrkan och där skulle vi räkna alla fönster på kyrkan och hitta två gravar och några datum på dom. Vi skulle använda datumen och antalet fönster i en ekvation för att få reda på vart vi skulle sen. När vi hade räknat ut ekvationen så skulle vi cykla till Tores damm och där skulle en i laget simma ut till en boj och där det stod en till ekvation. Runt dammen fanns det tre olika föremål i olika mängder som vi skulle räkna och använda dom siffrorna till ekvationen. När vi hade fått rätt svar på ekvationen så skulle vi tillbaka till lägergården och göra egna grötbiffar och vi skulle få godkänt av Erik.

När dom var klara och godkända så fick vi en siffra att komma ihåg. Sen skulle vi in till matsalen och där vi fick en massa lappar med olika händelser ifrån lägret som vi skulle lägga i kronologisk ordning. När vi hade klarat det fick vi ett nummer till och sen skulle vi räkna ännu mer matte. Ekvationen gick inte så bra för oss i No-Brain då vi efter den igen låg sist efter att ha varit trea en stund. Från ekvationen fick vi i alla fall tillslut ett årtal och så fick vi veta att det fanns mer information på kyrkans informationstavla. Det var ledtrådar till var målet var någonstans, som var vid den stora stenen i Åsle. De som tog hem segern var Moas lärjungar följda av Team Garmin, S-vall, och sist No-Brain, (som vanligt).

 

 

På kvällen hade vi som vanligt andakt men efter andakten sa ledarna att om fem minuter ska alla sitta i minibussarna och ha med sig en tjocktröja och vattenflaska men vi fick inte veta vart vi skulle. Vi hamnade tillslut på Ålleberg där vi fick kvällsfika i solnedgången.

 

När vi kom hem så var klockan över 22 så vi gick snabbt och borstade tänderna och gick o la oss.  // Alvin och Elina

Skribent: Filip Södervall
Epost: Adressen Gömd
Till svenskorientering.se

Plats för aktuella inbjudningar!

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner