In English
Hoppa till sidans innehåll

Utbildning


Om utbildning
Förbundet erbjuder samtliga ledare i ungdomsverksamheten ett visst grundutbud gällande utbildningar. Därutöver förekommer specifika utbildningsinsatser för respektive ledargrupp efter önskemål och behov. Dessa ser olika ut från år till år.
I huvudsak är utbildningsinsatsen fokuserad till utbildningshelgen i Vara som vanligtvis hålls årligen helgen vecka fem.

Grundutbud utbildningar
Grundutbildning ledarskap
En specialinsats för VOFs unga ledare med årligt tema inriktat på utveckling av ledarskap.

Akut omhändertagande vid skada
En utbildning som ges under utbildningshelgen och sker i SISU Idrottsutbildarnas regi. Det är en halvdagskurs som ofta kan kombineras med en kurs i tejpning.

Valfri inriktning
Under utbildningshelgen i Vara finns ett digert utbud med utbildningar. Vanligtvis allt från banläggning, kartritning och tävlingsadministration till OCAD, marknadsföring och ledarskap och mera därtill.
Som ledare för ungdomsverksamheten i Västergötland kan du välja en utbildning under helgen förutsatt att det fungerar med övrig tid för planering med ledarkompisarna. Lämpligen väljs någon inritkning som sedan kan nyttjas i aktuell ledarroll.

Om SISU Idrottsutbildarna
SISU sätter idéer i rörelse. De är idrottens eget studieförbund och arbetar med folkbildning inom idrottsrörelsen. Att stimulera människors lärande är en viktig uppgift de har och arbetar mycket med.

SISU samarbete
Västergötlands OF samarbetar med SISU både kring utbildningar och utveckling av verksamhet. I och med det erhåller förbundet stöd i form av ekonomiska medel samt personella resurser.

Redovisning SISU timmar
Det vi behöver göra ute i vår verksamhet för att erhålla stödet är att rapportera utbildnings-, utvecklings- och planeringstid bland både ledare och aktiva.
Det här sköts lämpligast av ett par ledare per verksamhet (O-Camp, Västgötatrupp och Konfa).
Numera görs det enkelt digitalt direkt i en app eller på IdrottOnline och de ledare som ska sköta om detta erhåller genomgång om vad som gäller och hur det fungerar av förbundets SISU-kontakt/kansliet.

Uppdaterad: 17 JAN 2020 13:38 Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info