In English
Hoppa till sidans innehåll

Steg 3 - januari


Hej Orienteringsförening & Ungdomsledare!

Det nya året är här och dags att kika på tredje delen av Skärmfullt Recycled.
I det andra steget var uoogiften att göra en nulägescheck för att stämma av vilka förutsättningar som föreligger i föreningen, vad som varit bra och mindre bra, kring ungdomsverksamheten fram till nu. Se information om det andra steget här.


STEG 3 - Januari
Nu är det dags att sätta fokus på den egna verksamheten inför stundande vår och tänka "attraktiv verksamhet" och/eller "nyrekrytering".

Inled med att läsa igenom del 2 i Skärmfullt materialet, det gröna avsnittet. Det är tvådelat där den första delen handlar om att behålla redan aktiva och det andra om nyrekrytering av nya barn och ungdomar. I arbetsmaterialet finns sedan utrymme för er förening att fatta beslut om frågor som information/kommunikation, föräldraengagemang och gruppindelning. Det är viktigt att ni har med er vad ni kommit fram till i föregående steg för att om möjligt göra de förändringar ni pratat om samt förstärka de bra saker ni redan gör idag.
Arbetsmaterialet innefattar även ett enkelt upplägg för att planera både behållaverksamhet och nyrekrytering, allt utifrån vad ni beslutar er för att göra. 

Allt material för Skärmfullt finns nedladdningsbart här.

På sidan finns även ett par goda föreningsexempel att ta del av.

STORT lycka till med planeringen av vårens ungdomsverksamhet med stöd av Skärmfullt Recycled!


Nästa utskick, steg 4, gällande Skärmfullt är planerad till den 10/3 och då handlar det om att addera värdeskapande verksamhet. Ett viktigt steg i Rekrytera- Behålla kedjan som Skärmfullt bygger på är steget till verksamhet utanför klubben, vilket ofta utgörs av ,eller kan läggas upp som, en happening av något slag

Vill just DU ha säkerställa att kommande utskick av Skärmfullt Recycled hamnar i din mailkorg meddelar du ditt intresse till kontakt nedan.

Hoppas ni finner Skärmfullt Recycled intressant och inspirerande samt att det kan vara ett bra stöd för er förening inför kommande säsong!

Det finns även alla möjligheter i att kontakta VOFs kansli för frågor, funderingar och/eller stöttning i att nyttja materialet Skärmfullt. Inte minst i om ni önskar materialet i tryckt format.

Om Skärmfullt Recycled
Det här är ett riktigt bra tips från VOF.
Under perioden oktober till augusti görs ett antal utskick från VOF. Avsikten är att uppmärksamma föreningar och ledare på materialet Skärmfullt och möjligen initiera ett engagemang att ta nytag/omtag kring ungdomsverksamheten, vilket materialet ger gott stöd för. 
Eftersom det handlar om åternyttjande av materialet Skärmfullt har namnet fått tillägget Recycled.

För att läsa om vad Skärmfullt Recycled innebär hänvisas till huvudsidan för Skärmfullt.
Informationen finns även i PDF-format.

Kontakt
Magnus Sundmark
0725-447736
This is a mailto link

Uppdaterad: 15 JAN 2018 09:31 Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info