In English
Hoppa till sidans innehåll

Steg 4 - mars


Hej Orienteringsförening & Ungdomsledare!

Vårsäsongen är här och dags att kika på fjärde delen av Skärmfullt Recycled.
I det tredje steget var uppgiften att göra  ett upplägg för att planera både behållaverksamhet och nyrekrytering, allt utifrån vad ni beslutat er för att göra. Se information om det tredje steget här.


STEG 4 - Mars
Nu är det dags att jobba lite med nästa steg i rekrytera-behålla kedjan. Att försöka addera mer värdeskapande verksamhet för att sätta extra krydda på orienteringsverksamheten.

Inled med att läsa igenom del 3 i Skärmfullt materialet, det gula avsnittet. I rekrytera- behålla kedjan är den här punkten en viktig länk för att behålla nyrekryterade men i Skärmfullt inkluderas även de redan aktiva i planeringen av tävlingar och olika happenings. Den delen innebär att få med de nya och de redan aktiva till någon enkel tävling eller rolig happening för att testa sina kunskaper under "ordnade" former. För de nya är avsikten att korta steget mellan klubbverksamhet och vanliga tävlingar, ett steg som i många fall upplevs som svårt att få de nya att ta. För att få med de intresserade in i ordinarie verksamhet och skapa förutsättningar för ett varaktigare deltagande, krävs det ofta en happening.
Arbetsmaterialet innefattar även ett enkelt upplägg för att planera både enklare tävlingsdeltagande och olika happenings, allt utifrån vad ni beslutar er för att göra. 

Allt material för Skärmfullt finns nedladdningsbart här.

På sidan finns även ett par goda föreningsexempel att ta del av.

STORT lycka till med planeringen av vårens ungdomsverksamhet med stöd av Skärmfullt Recycled!


Nästa utskick, steg 5, gällande Skärmfullt är planerad till den 10/5 och då handlar det om att ta sikte på hösten. Ett viktigt steg i Rekrytera- Behålla kedjan som Skärmfullt bygger på är behålla och utveckla ungdomarna och detta är att ta fasta på vid nästa planeringstillfälle.

Vill just DU ha säkerställa att kommande utskick av Skärmfullt Recycled hamnar i din mailkorg meddelar du ditt intresse till kontakt nedan.

Hoppas ni finner Skärmfullt Recycled intressant och inspirerande samt att det kan vara ett bra stöd för er förening inför kommande säsong!

Det finns även alla möjligheter i att kontakta VOFs kansli för frågor, funderingar och/eller stöttning i att nyttja materialet Skärmfullt. Inte minst i om ni önskar materialet i tryckt format.

Om Skärmfullt Recycled
Det här är ett riktigt bra tips från VOF.
Under perioden oktober till augusti görs ett antal utskick från VOF. Avsikten är att uppmärksamma föreningar och ledare på materialet Skärmfullt och möjligen initiera ett engagemang att ta nytag/omtag kring ungdomsverksamheten, vilket materialet ger gott stöd för. 
Eftersom det handlar om åternyttjande av materialet Skärmfullt har namnet fått tillägget Recycled.

För att läsa om vad Skärmfullt Recycled innebär hänvisas till huvudsidan för Skärmfullt.
Informationen finns även i PDF-format.

Kontakt
Magnus Sundmark
0725-447736
This is a mailto link

Uppdaterad: 19 MAR 2018 10:29 Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info