In English
Hoppa till sidans innehåll

Steg 5 - maj


Hej Orienteringsförening & Ungdomsledare!

Sommaren närmar sig med stormsteg och dags att kika på femte delen av Skärmfullt Recycled.
I det fjärde steget var uppgiften att jobba lite med nästa steg i rekrytera-behålla kedjan. Att försöka addera mer värdeskapande verksamhet för att sätta extra krydda på orienteringsverksamheten. Se information om det fjärde steget här.


STEG 5 - Maj

I det femte steget är det dags att planera och genomföra attraktiv ungdomsverksamhet under hösten, vilket utgör den fjärde och sista länken i kedjan. I den här delen ges utrymme för att planera verksamheten för både nya och redan aktiva gemensamt och även här ges förslag till olika tävlingar och happenings att inkludera i verksamheten för att behålla aktiva.

Attraktiv ungdomsverksamhet
Det absolut viktigaste för en framgångsrik behållastrategi är att de tre U:na, utmanande, utvecklande, underhållande, inkluderas. Repetera gärna innebörden av dem på sidan 7. Poängteras bör dock att variation och glädje är nyckelfaktorer och ett sätt att lyckas med båda är att planera in olika sociala inslag för ungdomsgruppen/erna.

Inled med att läsa igenom del 4 i Skärmfullt materialet, det orangea avsnittet. Arbetsmaterialet innefattar sedan en del frågor kring föräldraengagemang och information, samt hur ni planerar för era grupper, allt utifrån vad ni beslutar er för att göra. 

Allt material för Skärmfullt finns nedladdningsbart här.

På sidan finns även ett par goda föreningsexempel att ta del av.

STORT lycka till med planeringen av hästens ungdomsverksamhet med stöd av Skärmfullt Recycled!


Nästa utskick, steg 6, gällande Skärmfullt är planerad till den 10/8 och då handlar det om att komma igång bra med höstens verksamhet. 

Vill just DU ha säkerställa att kommande utskick av Skärmfullt Recycled hamnar i din mailkorg meddelar du ditt intresse till kontakt nedan.

Hoppas ni finner Skärmfullt Recycled intressant och inspirerande samt att det kan vara ett bra stöd för er förening inför kommande säsong!

Det finns även alla möjligheter i att kontakta VOFs kansli för frågor, funderingar och/eller stöttning i att nyttja materialet Skärmfullt. Inte minst i om ni önskar materialet i tryckt format.

Om Skärmfullt Recycled
Det här är ett riktigt bra tips från VOF.
Under perioden oktober till augusti görs ett antal utskick från VOF. Avsikten är att uppmärksamma föreningar och ledare på materialet Skärmfullt och möjligen initiera ett engagemang att ta nytag/omtag kring ungdomsverksamheten, vilket materialet ger gott stöd för. 
Eftersom det handlar om åternyttjande av materialet Skärmfullt har namnet fått tillägget Recycled.

För att läsa om vad Skärmfullt Recycled innebär hänvisas till huvudsidan för Skärmfullt.
Informationen finns även i PDF-format.

Kontakt
Magnus Sundmark
0725-447736
This is a mailto link

Uppdaterad: 14 MAJ 2018 15:27 Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info