In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Svensk Orientering

Utvecklas i sommar!

13 JUN 2022 10:00
Under sommaren 2022 ges goda möjligheter att i alla fall teoretiskt förbättra sig och utvecklas som orienterare. Varje måndag hela sommaren kommer ett nytt inlägg med intressant läsning från orienteringens utvecklingsplan
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2022 09:29

Som orienterare blir du aldrig fullärd
Redan 2019 utkom Svensk Orienterings nya utvecklingsplan vilken beskriver hur du kan utvecklas som orienterare och hur utvecklingen blir hållbar över tid. Tanken är att alla som vill bli bättre som orienterare ska kunna använda den här planen och känna ett den tillför ett värde. Även ledare och föreningar tror vi kommer ha stort värde av planen för att förstå hur en orienterare kan utvecklas.
I den här serien inlägg, under rubriken "Orienterarens utveckling" kommer innehållet från Utvecklingsplanen portioneras ut veckovis under hela sommaren (2022) med ett nytt inlägg varje måndag från vecka 24-34.
Således, sommarens bästa semesterläsning!!!
Planen består av sju delar som åskådliggörs nedan och för den som vill kasta sig in i detta direkt för att få veta med finns en kort inledande text om vad utvecklingsplanen är för något och vad den är tänkt att nyttjas för på länk här.

utvecklingsplan-startbild.pngAtt utvecklas som orienterare
I det här första inlägget i serien kommer du kunna kika lite närmare på hur just en utvecklingsprocess är tänkt för det här materialet.
Och det ska sägas direkt, du väljer ju naurligtvis själv vilken insats du vill lägga i den här delen. För de som önskar går det att gå "all-in" och stanna upp vid frågeställningar, ta egna beslut och välja mål och riktning, men samtdigigt är innehållet i delen om utvecklingsprocessen också sådan att det går att läsa bara för att ta till sig tankarna kring hur man kan göra.

utvecklingsprocess_process1.jpg

Delen om utvecklingsprocessen finns här och är alltså den inledande delen i den här serien. Den är indelad i sex delar som med fördel gås igenom i ordning.

UTVprocessen 6 avsnitt kopiera.png

Nästa vecka kommer första delen av två som rör orienteringens verkliga själ, att hitta rätt!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info