In English
Hoppa till sidans innehåll

Pilgrimsvandring i dagarna 3

30 JUN 2017 22:48
Gå, gå, gå, gå och lite mera gå
  • Skapad: 30 JUN 2017 22:48

Vi skulle ha lämnat Tiarp klockan nio men som vanligt blev vi lite försenade… Jonas och Sara vandrade med oss och gav flera lärorika föreläsningar. Vårt första stopp blev Tiarps kyrka och sedan begav vi oss av mot Valtorp.

Ledarna förklarade för oss att stenar var ett sätt att bära med sig vandringsminnen och därför bar vi alla med oss stenar till Gudhem. Vissa var mer engagerade än andra och valde ganska så stora stenar att bära på… Efter en god lunch pluss läsning fortsatte vi mot Gudhem. När vi anlänt var det först tävling mella killarna och tjejerna vem som kunde resa tältet först, som vanligt vann tjejerna överlägset. Vandringsstenarna vi burit med oss kom till nytta i dagens X-games som bestod av 5 grenar. Vi gick 26 649 steg under dagen.

Yttligare en dag följde med gå, gå, gå, gå och lite mera gå. Närmare bestämt 35 696 steg. Vårt första stopp var Gudhems klosterruin där vi hade läsning i det blåsiga vädret. Sedan åt vi mat i ett fågelskådarhus bredvid Hornborgarsjön. Vandringen fortsatte på mindre stigar inne i skogen med ett fikastopp innan vi kom till Varnhem. Efter att vi fått efterrätt trotts att det var torsdag satte sig alla i killarnas tält och berättade spökhistorier för varandra.

 

Under natten fick tjejerna besök, tältet blev av med alla pinnar... Efter att ha märkt att tältduken låg i våra ansikten och att Ronja låg utanför tältet fick några av oss sätta upp det igen. Några sov igenom allt och märkte ingenting...

 

Vandringens sista dag, idag, blev en dag utan en massa gå, gå, gå, gå och lite mera gå.  Vi fick en guidad tur vid utgrävningar av en kyrka (Kata Gård) som bevisar att kristendomen kommit till Sverige innan Olof Skötkonung döptes. Sedan åkte vi hem till Tiarp igen. Sedan hade vi X-games innefatande ägg. 

 Borta bra men Tiarp bäst!

// Alma H, Edvin, Emely

Skribent: Filip Södervall
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner