In English
Hoppa till sidans innehåll

Midsommar på Konfan

24 JUN 2017 23:00
  • Skapad: 24 JUN 2017 23:00

Dagen började med att vi blev väckta av grytlock och fick den vanliga rutinen av morgongympa som innehöll löpning och lek. Sedan bjöds det på gröt till frukost innan vi gjorde oss i ordning för dagens träningspass som var styrka med löpskolning. På löpskolningen hoppade vi runt som grodor tillsammans med Grahn innan Josse bjöd på ett rejält träningspass.

Efter träningen gjorde vi i ordning för midsommarfirandet. Städhjälp fick städa hela huset medans resterande fick plocka blommor och björkris till midsommarstången.

 

 Till lunch serverades korv med bröd och potatissallad. Efter lunchen var det kamp om duscharna för att bli rena och fina inför midsommar och föräldrarnas ankomst.

När föräldrarna kom var det tipspromenad och dans runt midsommarstången. Dansen leddes av Tibro Ok (har ni haft midsommarfirande i klubben?). Middagen bestod av en varierande kost och ösregn. När regnet äntligen avtog var det dags för femkamp där familjerna tävlade för konfirmanderna i X-Game lagen. Uti bögda stod som segrare. Dagens andakt hölls av konfirmanderna vilket blev en stor succe.

 

 

 

Vi vaknade av Södervalls skönsång (ko råmande). Vi hade morgongympa då vi sprang runt tälten där familjerna sov. Frukosten var som vanligt gröt och efter den gjorde vi oss i ordning för familje ol på Hökensås. Tävlingen vanns av familjen Hjertberg som kom på att ordet var syreupptagningsförmåga. Vi tog farväl av våra kära familjer innan vi åkte tillbaka till Tiarp. Vi åt soppa och pizza macka till lunch och laddade inför städningen. Efter städning var det X-Games som var hinderbana med midsommarstång. Det vanns av uti bögda (vi tror de fuskade).

Sen var det fri lek innan middagen som var kassler gryta med ris. Sedan var det film (Arn Tempelriddaren, inför vår vandring i nästa vecka), kvällsfika och natti natti. Sen fick också Gustav den lille monsterkepsen då han slarvat med städningen och slängt sitt skräp i ett annats lags soptunna.

 

/// Gustav B, Moa E och Irma

Skribent: Filip Södervall
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner