In English
Hoppa till sidans innehåll

Digitalt utbildningsutbud

19 JAN 2022 08:57
Även med en inställd utbildningshelg finns det nu gott om utbildningar att förkovra sig i. Delar av utbudet som var tänkt till helgen i Vara den 5-6/2 är nu ersatt med digitala utbildningar och även kompletterade med fler.
  • Uppdaterad: 19 JAN 2022 08:57

Då smittspridningen av coronavarianten omikron fullkomligt väller över samhället ges allt mindre utrymme för att ordna fysiska möten, träffar och utbildningar. Det ger istället möjligheter till de digitala alternativen att blomstra och för Västergötlands OFs inställda utbildningshelg finns nu ett intressant digitalt utbud på plats.
Notera att inte alla utbildningar hålls just helgen den 5-6 februari utan nu har spridits ut lite. Var också vaksamma för när respektive kurs har sista anmälningsdatum, vilket skiljer från kurs till kurs.


Grundutbildning för tränare (RF-SISU)
Start torsdag 3 februari klockan 18:00-20:00
Grundutbildning för tränare är det första obligatoriska steget på tränarutbildning och det ger en bra grund att utgå ifrån i det fortsatta ledarskapet. Lär dig mer om ledarskap, hur ledare kan skapa bra miljöer på träning för att barn och ungdomar ska känna sig motiverade och får möjlighet att lära och växa både som människor och som idrottare.


IdrottOnline Avgiftshantering och Rapportering av utbildningstimmar (RF-SISU)
Lördag 5 februari, klockan 13.30-17.00
Denna utbildning ger dig kunskap om hur du administrerar avgifter i IdrottOnline och rapporterar utbildningstimmar till RF-SISU Västra Götaland.


Kost för idrottare och antidoping (RF-SISU)
Söndag 6 februari, kl.09.00-11.30
Vi vet att kosten har stor betydelse för både hälsa, träningssvar och prestation. I denna utbildning kommer du få en expert på området som kommer förmedla vetenskaplig kunskap kring kost för idrottaren.


Kondition och uthållighetsträning (RF-SISU)
Söndag 6 februari kl. 13.30-16.30
Att träna sin kondition och uthållighet medför en lång rad positiva hälso- och prestationseffekter men hur ska man träna för att effektivisera sin kondition och uthållighetsträning? I denna utbildning får du kunskap utifrån rådande kunskapsläge om hur du kan lägga upp din kondition och uthållighetsträning.


IdrottOnline Administration Grund (RF-SISU)
Onsdag 9 februari 17:30-21:00
Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper om medlemsregistret, hur du hanterar medlemmar, behörigheter, roller och grupper. 


Marknadsföring i sociala medier (RF-SISU)
Tisdag 22 februari 18:00 - 20:00
Utgångspunkten i utbildning är att stärka förmågan för deltagaren och föreningen att kommunicera via digitala kanaler och sociala medier. Vi diskuterar hur man ska tänka i sin planering, vilket innehåll som skapar engagemang samt hur olika digitala kanaler kan användas konkret i den dagliga kommunikationen och marknadsföringen.


Barntränarutbildning (SOFT)
Start måndag 21 februari klockan 18:30-21:00
Utbildningen genomförs digitalt under v.8-13 och ska ge dig bra förutsättningar att träna barn upp till 12 år. Utbildningen är interaktiv och sker under ledning av utbildare från Svenska Orienteringsförbundets tränarakademi. De praktiska inslag som ingår är en hemuppgift som du som deltagare genomför på hemmaplan.


Västergötlands OF vill även slå ett slag för den fysiska tränarutbildningen som kommer genomföras i Skövde den 18-20 mars. Inte ofta vi har denna typen av utbildningar i distriktet så det är ett mycket bra tillfälle att passa på att gå den.

Ungdomstränarutbildning (SOFT)
Start fredag 18 mars klockan 18:00
Utbildningen vänder sig främst till dig som är eller vill bli ungdomstränare i en orienteringsförening som aktivt jobbar med fysisk, teknisk och mental träning. Det är en fördel om det är flera ledare från en förening som genomför utbildningen samtidigt.


Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info