In English
Hoppa till sidans innehåll

Intensiv Utbildningshelg i Vara

04 FEB 2020 09:33
Utbildningshelgen bjöd på över 240 deltagartillfällen när den genomfördes på Vara Folkhögskolan under helgen 1-2 februari.
  • Skapad: 04 FEB 2020 09:33

Deltagartillfällena fördelas på drygt 140 deltagare och 16 olika utbildningar, varav fyra av Ungotekets utbildningstillfällen kördes dubbelt i delade grupper.

Lördagen bjöd på utbildningar i Idrottonline, banläggning, kartritning, tävlingsledning, tejpning, skadehantering och för Ungoteket MeOS och Arrangörskap.
Under söndagen genomfördes utbildningar i OCAD, tävlingsadministration i OLA och för Ungoteket stod kommunikation och marknadsföring samt ledarskap på programmet.


Ungoteketgänget fick, under passet OL-IT, bl a lära sig om MeOS

Det genomfördes även en utbildning ute vid Almesåsens bygdegård, där Ryda SK vanligtvis huserar. Det var premiär för den nya utbildningen IUT, Introduktionsutbildning för orienteringstränare. Det här är en utbildnings som vi hoppas kunna återkomma till regelbundet i distriktet som en tydlig instegsutbildning för nya ledare i föreningen.

- Ja, det var en mycket välbesökt och intensiv helg i Vara även i år och det är mycket glädjande att se det stora engagemang kring lärande som finns för vår idrott, inte minst bland helgens alla unga deltagare, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på orienteringsförbundet i Västergötland.

Det var inget rekordår för utbildningshelgen i år utan den har lockat än fler deltagare tidigare. För ett antal år sedan hade vi parallellt med utbildningarna ett sk. "Aktivspår" med träningar och föreläsningar för aktiva men den typen av verksamhet har nu flyttats från utbildningshelgen till mer ordinära träningsdagar senare i vår och närmare säsongen. Likaså har en del år lockat många ungdomsledare med särskilda insatser och utbildningar, vilket inte var fallet i år.

- Det finns såklart fortsatt utvecklingspotential för utbildningshelgen framöver. Avsikten är att återigen försöka bredda utbudet och där med attrahera ännu fler till utbildningarna, säger Magnus Sundmark och fortsätter,

- Vi lägger i princip allt utbildningsfokus för året på den här helgen och då är det väsentligt att vi kan erbjuda utbildningar som täcker behovet för orienteringssporten i området samt att vi når ut med detta på ett tydligt sätt till alla föreningar, funktionärer och ledare.

Under helgen var även hela O-Camp gänget på plats och påbörjade planeringen för sommarens läger samt passade på att gå en del utbildningar. Även Västgötatruppens ledare samlades under söndagen för att planera årets verksamhet tillsammans.

Glada deltagare på Tävlingsledarutbildningen!

Utbildningshelgen erbjuds i samverkan med orienteringsförbunden i Göteborg och Bohusländal och genomförs tillsammans med RF-SISU Västra Götaland.

Redan nu finns en preliminär bokning för nästa års utbildningshelg och det är helgen vecka fem som fortsatt är första valet. 2021 infaller den under 6-7 februari.

Mer om utbildningar och utbildningshelgen finns under Utbildningar på hemsidan

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner