In English
Hoppa till sidans innehåll

OL-konfirmandernas kick off i helgen

06 NOV 2018 14:07
Helgens allhelgonafirande innebar OL-konfastart för 2019 års konfirmander. På Flämslätts stifts- och kursgård samlades deltagare och ledare för fyra innehållsrika dagar.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2018 14:07

I torsdags checkade 19 av de totalt 21 blivande OL-konfirmanderna in på Flämslätts stifts- och kursgård för att starta igång sin konfirmationsresa. Som OL-konfirmand får man förutom konfirmationsläsning och gudstjänster även utvecklas som orienterare med både praktisk och teoretisk träning. Men det förmodligen mest lockande med lägret är nog att lära känna 20 likasinnade jämnåriga.

Årets OL-konfa innehåller många nyheter. Bland annat har lägerplatsen flyttats från Tiarp utanför Falköping till Flämslätt mellan Skara och Skövde och istället för ett fyra veckor långt läger på sommaren får deltagarna träffas på två fyradagarsläger, ett på hösten och ett på våren, och på ett två veckor långt sommarläger.

I helgen var det så dags för den första träffen. Deltagarna fick träffa varandra och ledarna för första gången och all konfirmationsläsning gjordes tillsammans med andra konfirmander, som inte håller på med orientering.

Lägrets fyra dagar bjöd på tre träningar: en som innehåll slipning av löptekniken och löpstyrkan, en orienteringsträning med fokus på vägval och en morgonjogg. Även två teoripass hanns med, där ungdomarna fick lära sig mer om vägval och att analysera sin egen löpteknik.

 

Nu får deltagarna god tid på sig att smälta helgens intryck och ladda om inför nästa läger som är 30 maj till 2 juni.  

Skribent: Hanna Nordlöf
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner