In English
Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte i Vara

07 MAR 2019 11:18
Västergötlands OF har hållit sitt årsmöte i Vara onsdag den 6 mars. Styrelsen förblir intakt, sånär som på en suppleant.
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 12:02

Kvällen inleddes med att distriktsordförande Johan Törnroth hälsade de 56 deltagarna som representerade 26 föreningar (28 i fjol) välkomna.

Därefter följde information och prisutdelningar.

Först ut var Göran Andersson från World Orienteering Day (WOD) som pratade om hur samarbete mellan skolor och orienteringsklubbar kan hjälpa orienteringssporten att utvecklas globalt. WOD innebär att få så många som möjligt runt om i världen att orientera på samma dag (vecka). Förra året var det totalt över 350000 deltagare från 81 länder som deltog i arrangemanget och ambitionen är att det ska bli ännu fler 2019.
Här hittar du mer information om WOD

Sedan berättade Eva Bäcklund från Trollhättans SOK om hur ungdomar i klubben har ritat skolkartor vid många skolor, som man erbjuder alla att ladda ner gratis, för användning i undervisningen. Detta följs även upp med att klubben arrangerar aktiviteter åt skolorna vid klubbstugan. Finansiering av projektet har delvis skett genom samverkan med Hitta Ut.
Här finner du TSOKs hemsida för skolkartor

Den inledande delen avslutades med information från förbundet om bland annat Ungoteket, annonsering av tävlingar, Västgötatoppen och om den nya hashtagen ”#merskärmtid”, som har lanserats i dagarna. Det nya förslaget på föreningarnas årsavgift till VOF presenterades också.

Därefter följde prisutdelningar. Skogsflickornas pris gick till Elsa Lindeblom, Hestra IF och Skogskarlarnas ungdomspris delades av Lukas Larsson, OK Skogshjortarna och Johan Mårtensson, IF Hagen

Arrangörerna för DM tävlingarna 2018  förärades med diplom för väl genomförda arrangemang.

Efter en kort bensträckare inleddes årsmötesförhandlingarna. Till ordförande och sekreterare för mötet valdes Lennart Karlsson och Pontus Karlsson. Verksamhetsberättelse, revisionsberättelse, verksamhetsplan och budget godkändes och fastslogs och valberedningens förslag gällande styrelse och revisioner gick igenom utan invändningar.

Inga motioner hade inkommit.

Styrelsens förslag om föreningarnas årsavgifter till VOF godkändes. Den innebär ingen ändring i beräkningsmodellen, men att grundavgiften och taket höjs.

I styrelsen avgick Björn Öberg, Ryda SK. Eva Hägnander, Lidköpings VSK valdes in som ny styrelsesuppleant.

Kvällen avslutades med att distriktsordförande Johan Törnroth tackade personalen, styrelsen och  kommittéledamöterna för det gångna året och önskade ett bra 2019.

Länk till styrelsen 

All årsmötesdokumentation finns här.

Skribent: Bertil Åkesson
Epost: This is a mailto link

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner