In English
Hoppa till sidans innehåll

Dags för Västgötatoppen

27 MAR 2019 11:13
Snart drar årets Västgötatoppen igång. Först ut är faktiskt MÄSTARE-klassen för D/H18-D/H85 som i och med Natt DM den 5 april har sin första deltävling. Klasserna för UNGDOM och KLUBB har istället sin första deltävling den 14 april.
  • Skapad: 27 MAR 2019 11:13

Årets första DM tävling är redan den 5 april då Falköpings AIK OK bjuder in till Natt DM och därmed är alltså Västgötatoppen-säsongen också igång. Det kan inte nog poängteras att samtliga veteranklasser nu alltså också räknas i den kampen som heter MÄSTARE i Västgötatoppen. Allså alla junior-, senior- och, numera, veteranklasser ingår.

Den 14 april är det IK Gandvik som inbjuder till långdistanstävling på fjolårets DM-karta vid Skara Sommarland. Tävlingen räknas med i Västgötatoppen, individuellt för klasserna D/H14- D/H16 i det som heter UNGDOM, och för föreningen räknas deltagare och placeringspoäng enligt reglerna för alla i U1, U2 och D/H10-D/H16 inklusive kortklasser i det som heter KLUBB.

Häng med från start i årets Västgötatoppen! Vilken klass du än springer!

Mer om Västgötatoppen nedan och via länk.

OM VÄSTGÖTATOPPEN
Västgötatoppen är tävlingsserien orienterare och orienteringsklubbar i Västergötland. Västgötatoppen startade 2018 och inför 2019 görs i princip inga justeringar i upplägget. Den stora NYHETEN är istället att klassen MÄSTARE utökas och kommer innefatta även Veteranklasserna DH35-DH85.

Västgötatoppen i korthet:
- Västgötatoppen består av tre olika sammanräkningar, KLUBB, UNGDOM och MÄSTARE
- Det är KLUBB som innebär föreningstävlan där alla poäng räknas och allt ungdomsdeltagande värdesätts högt.
- I KLUBB ingår U-klasser och kortklasser och DH10 - DH20 men juniorer räknas endast med i KLUBB vid deltävlingar med DM status.
- Även stafetter, DM stafett och DM Sprintstafett, ingår i KLUBB
- UNGDOM har en egen serie individuellt, DH14-DH16
- MÄSTARE är en serie för juniorer, seniorer och veteraner, DH18-DH85, som omfattar de individuella DM-tävlingarna, sprint, medel, natt och lång. Att veteraner inkluderas är en nyhet för 2019.

För mer information om Västgötatoppen 2019, dess olika klasser, deltävlingar och regler, se särskild sida här.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner