In English
Hoppa till sidans innehåll

DM Medel - en utmanande tävling

02 SEP 2019 09:24
När OK Klyftamo och Mariestads FK bjöd på DM i medeldistans fick deltagarna sannerligen smaka på orienteringsteknisk terräng och bitvis motsträvig vegetation.
  • Skapad: 02 SEP 2019 09:24

I soligt sensommarväder, på en finfin arena vid Bulsebodarna strax utanför Götene, avlöptes DM medeldistans på lördagen den 31/8. Banorna, som strängats framgångsrikt av Fabian Wennerberg, bjöd för merparten av klasserna på en ganska tuff inledning i en terräng med mestadels nedsatt löpbarhet och begränsad sikt. Under avslutningen var det mer snabbforcerat in mot arenan.

I seniorklasserna var det ovanligt hård konkurrens och faktiskt var det inte en västgöte i topp i varken H21 eller D21, eller, ja, i D21 var det ju en västgöte, Sara Hagström, som var snabbast, men då hon numera representerar IFK Göteborg blev det inte någon DM-plakett till henne, den gick istället till Elin Classon, OK Orinto som var närmast efter Sara i resultatlistan. I H21 var det Oskar Sjöberg, OK Linné som avgick med segern på tävlingen. Tvåa och DM-segrare blev Erik Classon, OK Orinto, men det var en riktigt tajt match mot Filip Grahn, Hestra IF som fick se sig slagen med ynka 12 sekunder.
(Bilden ovan visar del av H21 banan)

De äldre juniorklasserna vann av Elsa Lindeblom, Hestra IF (D20) och Felix Axelsson, Markbygdens OK (H20), och de yngre juniorklasserna av Alma Hjertberg, Hestra IF (D18), och Gustav Ohlin, OK Tranan (H18).

Västgötatoppen
Tävlingen ingick i årets upplaga av Västgötatoppen för samtliga serier, Ungdom, Mästare och Klubb. För de individuella serierna Ungdom för D/H14-D/H16 och Mästare för D/H18-D/H80 är poängen räknade och finns att kika på i Eventor.

Ställning Västgötatoppen Ungdom
Ställning Västgötatoppen Mästare

Nu kvarstår endast en deltävling för året, DM lång i Skövde den 8/9, och den räknas för samtliga individuella klasser som ingår i Ungdom och Mästare och den räknas även i Klubb från U1 upp till och med D/H20.

GPS tracking
Den här deltävlingen var det H16-klassens löpare som fick springa med GPS:er och deras tracking finns nu upplagd på Livelox. Spana in hur grabbarna klarade den kluriga terrängen!

H16 på livelox

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner