In English
Hoppa till sidans innehåll

En läsvärd verksamhetsberättelse

07 MAR 2019 08:53
Västergötlands OF har som ambition att göra en mer läsvärd verksamhetsberättelse som innehåller fler reportage och nedslag i och från verksamheten som bedrivs och en del mindre siffror, staplar och statistik. Ta chansen och kika i den nedan!
  • Uppdaterad: 07 MAR 2019 08:53

Foto omslagsbild: Lars Rönnols

Verksamhetsberättelsen finner du som PDF här.
Årsberättelse 2018 (version för utskrift)
Statistik som kompletterar årsberättelsen återfinns på statistikfliken 

Här nedan presenteras ett utdrag, Ordföranden, Johan Törnroths ord om 2018.

Ny verksamhetsberättelse.
Nytt år. Och vilket år det varit!
Ja, vilket turbulent år det har varit. Skogsbränder, regeringskris och en blågul fotbollsfest... och ett Orienteringssverige som nästan lyckades rösta fram Tove Alexandersson till ett Jerringpris efter ännu ett makalöst år för Borlängelöparen (även om själva Idrottsgalan ägde rum 2019).
Ja, mycket har hänt ute i den stora vida världen under 2018. Men även den västgötska orienteringsvärlden har haft sina minnesvärda stunder. VM-guld i PreO, flera SM-medaljer, införande av sprintstafett på DM, lansering av Västgötatoppen, ny satsning på 13–14-åringarna och ett hejdå till Jonas Hagström och konfalägret i Tiarp (stort tack till dig Jonas för alla härliga år som konfirmationspräst!).Konfalägret kommer såklart att fortsätta under 2019, men med ett annat upplägg och en ny lägerplats.

Viktigt att lyfta fram verksamheten. 
Detta är andra året nu som förbundets verksamhetsberättelse ser ut på det här sättet – med fler bilder och mer berättande texter. Och det tycker jag är viktigt. Det är viktigt att all den fantastiska verksamhet som bedrivs inom förbundets ramar lyfts fram. Inte minst för att visa föreningarna och dess medlemmar vad föreningsavgifterna går till (notera att en ekonomisk redogörelse för 2018 ligger på hemsidan), men framför allt för att visa upp den glädje och det engagemang som finns. Alla de otaliga timmar som våra unga ledare lägger ner på att skapa lägerverksamhet, där ungdomar går från att vara främlingar till att bli bästa vänner inom loppet av några veckor.

Alla kommittéledamöter som bidrar till att göra våra tävlingar mer kvalitativa, och alla västgötar som deltar på dessa arrangemang. Alla de projekt som får Ungotekets deltagare att lära sig vår sport bakom kulisserna. Och givetvis förbundets personal som är spindeln som håller ihop nätet.

Listan kan göras lång, och jag håller tummarna för att denna verksamhetsberättelse i bästa fall inspirerar dig till att nyttja några av alla aktiviteter, utbildningar och mötesplatser som finns.

Krafttag för framtida utveckling
Styrelsen har under 2018 ägnat många och långa diskussioner åt att fundera på hur orienteringsrörelsen i Västergötland kan bli ännu bättre. Förbundets vision är att vara Sveriges bästa orienteringsdistrikt, men vad det innebär är inte skrivet i sten. VOF kommer att fortsätta verka för att all verksamhet inom distriktet
ska hålla hög kvalitet, oavsett om det gäller kartor, ungdomsaktiviteter, utbildningar eller något annat. Där har både funktionärer och kansliet en viktig roll.

Framöver kommer ett krafttag göras för att leva upp till svensk idrotts gemensamma vision, Strategi 2025. Det kommer bland annat innebära mer fokus på att skapa en jämställd och inkluderande idrott med ett engagerande föreningsliv som bas. Jag ser speciellt fram emot att följa Ungotekets utveckling nu när det håller på att spridas till övriga Orienteringssverige. Att involvera föreningens ungdomar i det bakomliggande arrangemangsarbetet tror jag är rätt väg att gå om man vill utvecklas över generationsgränserna.

Vi ses i skogarna!
JOHAN TÖRNROTH
Ordförande Västergötlands OF

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner