In English
Hoppa till sidans innehåll

FIVE-O Fem högklassiga tävlingar i påsk

01 APR 2019 09:07
FIVE-O är ett tävlingspaket med fem högkvalitativa tävlingar på påskhelgen 18-22 april. Five-O har totalcuper över fem tävlingarna för HD14 & HD16, Ungdomscupen, och de tre elittävlingarna för HD18E, HD20E och HD21E, Elitcupen.
  • Uppdaterad: 01 APR 2019 09:07

Five-O har också lottade priser till de som deltager i samtliga fem Five-O tävlingar. I år är samtliga kartor helt eller delvis nyritade och tre av tävlingarna har fjärrvärmda duschar inomhus. Tävlingarna är väldigt koncentrerade och alla fem är inom 50 km från Vänersborg. Tre av tävlingarna är inom 15 km.
Five-O har som vanligt Ungdomscup och Elitcup. Nytt för i år är Five-O Challenge. 

Ungdomscupen - för HD14 & HD16 över fem deltävlingar
Ungdomscupen är ett unikt tävlingsupplägg för HD14 & HD16, där Swedish League gett inspiration. Poängen från de inledande deltävlingarna räknas om till tid och utgör startordning i den avslutande jaktstarten som ger alla ungdomar ett riktigt häftigt orienteringsevent under påskhelgen. De sex bästa i varje klass vinner presentkort hos SM-Sport och fyra presentkort lottas ut bland de som varit med på alla fem Five-O; ett bland killarna i H14/16 och ett bland tjejerna i D14/16.

Totalcup för elitklasserna över tre dagar
De tre avslutande tävlingarna under FIVE-O är elittävlingar med en totalcup för samtliga sex elitklasser, DH18E, DH20E och DH21E. Sammanlagd bästa poäng vinner. Poängen efter två tävlingar avgör startordningen på avslutningen, där ledaren startar sist. De tre bästa i varje elitklass vinner presentkort från SM-Sport och ett presentkort lottas ut bland de som varit med på alla tre Five-O Elit.

Five-O Challenge för alla
En nyhet för 2019 är Five-O Challenge. Varje start i tävlings- och ungdomsklass ger 1 poäng (Insk, U, HD10-HD90, ej Elit, ej ÖM) och poängställningen presenteras efter varje deltävling. Fem presentkort från SM-Sport lottas ut bland de som har fått 5 poäng och startat alla Five-O tävlingar i samma klass. Här går det att utmana sina kompisar att vara med.

Häxjakten, Five-O #1

Tävlingspåsken i väst inleds med en fin nattävling på Skärtorsdagen 18/4 med Häxjakten som arrangeras av OK Skogsvargarna i härlig orienteringsmark vid Vargön. Det är som vanligt masstart för HD14 och HD16. Tävlingscentrum är vid Granåsskolan med omklädning och dusch inomhus. Kartsam har ritat en ny karta. Det är skogsmark och kulturmark i svag kupering och god framkomlighet. 

Kortfredan Five-O #2
OK Skogsvargarna arrangerar även sprinten Kortfredan i Vargön på Långfredagen 19/4. Det är samma arena vid Granåsskolan med omklädning och dusch inomhus. Ni kommer att tävla i ett villa- och parkområde som är snabblöpt med asfalt, gräsytor och park. Kartan är nyritad av Maths Carlsson.

Öjetrampen, Five-O #3
På Påskafton 20/4 drar Five-O vidare söderut till Magra och Öjetrampen som är klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet med långdistans och elitklasser. Främmestad IK / OK Kullingshof arrangerar i skogsmark med mestadels god framkomlighet i ett område som genomkorsas med ett flertal stigar och skogsvägar. Kuperingen är lätt till måttlig. Och även här är en stor del av kartan nyritad.

Bohuslunken , Five-O #4
Helgen fortsätter med Uddevalla OK:s Bohuslunken, en långdistans med elitklasser på Påskdagen 21/4. I år går banorna på delar av Herrestadsfjället som aldrig varit digitaliserade förut. Terrängen är ljuvlig vildmarksterräng, måttligt kuperad, med många mossar som blandas med glest skogbevuxna höjder och öppna ljungbeklädda hällar. En fjällterräng i väst, när den är som bäst, som bjuder till fest.

Vikingaträffen, Five-O #5
Five-O avslutas på Annandag Påsk 22/4 med Trollhättans SOK:s klassiska Vikingaträffen. Det är medeldistans med elitklasser. Ungdomscupen för HD14 & HD16 har jaktstart och Elitcupen för HD18E, HD20E och HD21E startar med startordning efter de två första dagarna poängställning. De bästa startar sist. I år är tävlingen vid Källstorp i Trollhättans västra utkant. Området består av ett skogsområde med både motionsspår och andra skogsstigar, bitvis är det mycket stigrikt. Kuperingen är svag med inslag av måttlig kupering för några längre banor. Framkomligheten är god till mycket god med till största delen bra sikt. Detaljfattiga, flacka områden blandas med detaljrika höjdpartier.

  

Även här är kartan nyritad. Kartritare Christer Carlsson har jobbat hårt för att få en tydlig karta. Och ni kan duscha av er ordentligt inomhus i garanterat varmvatten som värmts av Trollhättans stads fliseldade fjärrvärme. Helgen avslutas med prisceremoni för totalcuperna och utdelning av de utlottade presentkorten.

Trollhättan, Vargön och Vänersborg med omnejd har ett brett utbud av hotell, vandrarhem och campingplatser som Visit Trollhättan Vänersborg gärna er hjälper med. Ursand Camping och Resort samt Quality Hotel Vänersborg har speciella erbjudanden under påskhelgen.

Five-O.se kan ni läsa mera och där hittar ni länkar till de olika tävlingarnas sidor på Eventor. Ni kan även följa Five-O på Facebook och Instagram (@fiveoorientering).

Five-O är verkligen ett påskpaket med hög kvalitet som ni kommer att åka nöjda hem ifrån.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner