In English
Hoppa till sidans innehåll

Härlig resa till Daladubbeln

22 OKT 2018 12:02
På fredagseftermiddagen den 19/10 rullade två bussar genom Västergötland och plockade upp över 100 förväntansfulla Daladubbelnresenärer. Resan fortsatte norrut, till Falun, och där väntade en härlig Daladubbeln-helg!
  • Uppdaterad: 22 OKT 2018 12:02

Västgötagänget inkvarterade sig traditionsenligt på STF Vandrarhem i Falun och, med inte allt för tidig väckning och frukost, rullade bussarna mot arenan och första dagens tävlande strax före 10-tiden på lördagsmorgonen. 

Under den första tävlingsdagen är det 2-mannastafett som står på programmet. Västgötarna samlades under ”gemensam flagg” på arenan och körde en gemensam uppvärmning strax före starten för D12 som var först ut.
Tävlingsarenan var placerad i anslutning till Lugnets skidstation i Falun. Terrängen var onekligen kuperad och genomsprängd med ett rikt stigsystem. Stafettbanorna var mestadels strängade i en sluttning som även innehöll mycket annat ”svart”, stenar och branter, utöver alla stigar. Västgötarna tog sig an utmaningen bra och de allra flesta var nöjda med första dagens tävlande.

Eftermiddagen och kvällen ägnades åt mat, vila, mera mat och en hel del häng på och omkring Vandrarhemmet.

Söndagsmorgonen kom tidigare än morgonen innan. Frukost vid 6.20/6.40 och därefter packning, städning och lastning på bussarna. Vid strax efter 8 rullade bussarna mot arenan igen och den stundande patrulltävlingen.
Daladubbelns patrulltävling är en speciell tillställning då den, förutom är en tävling över långa och utmanande banor, även innefattar en utklädningstävling. På arenan, i skogen, på upploppet, ja, överallt vimlar det om de mest konstiga, roliga och spektakulära utstyrslar.
Även söndagens tävlande avlöptes väl av Västgötagänget och många härliga prestationer kunde noteras. Allt från att faktiskt klara av och genomföra en lång, tuff bana (i förd någon rolig utstyresel) till att även vara med att tampas om de främsta placeringarna i sin respektive klass.
Efter prisutdelningarna rullade bussar söderöver igen, tillbaka mot Västergötland, och sannolikt var det ett mycket nöjt och glatt, men kanske något trött, gäng som slutligen nådde sina hem framåt kvällningen.

Västergötlands OF tackar samtliga deltagare och klubbledare för årets resa och har redan bokat boendet för nästa års Daladubbel. Ett extra tack till er som hjälpte till lite extra som bussvärdar!

Nedan ett par bilder från helgen.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner