In English
Hoppa till sidans innehåll

Innehållsrik Mötesplats i Vara

26 NOV 2018 13:58
Nästan i klass med största julbordet bjöds deltagarna på Mötesplatsen i Vara på ett digert innehåll lördagen den 24 november. Fördelat på tre olika forum och upptakt för ungoteket deltog en bit över 70 orienterare.
  • Uppdaterad: 26 NOV 2018 13:58

Dagen inleddes med en gemensam samling för alla deltagare där verksamhetsledaren för Västergötlands Orienteringsförbund, Magnus Sundmark, presenterade innehållet och planen för dagen samt nyttjade möjligheten för att prata lite om orienteringsverksamheten i Västergötland i stora drag. 

Ungoteketdeltagarna, ca 20 till antalet, körde därefter helt eget program, medan övriga, efter förmiddagskaffet, delade in sig i tre inrikningar, ungdomsledare, kartor, samt förening och arrangemang.
För ungdomsledarna väntade en duvning i ledarskap och feedback som Kerstin Gustavsson föredömligt ledde. En stund på eftermiddagen nyttjades även för att prata grundmetoder för rekrytering samt att gå igenom och diskutera VOFs ungdomsverksamhet.

De kartintresserade mötte VOFs kartkommitté och fick en rejäl genomgång kring kartfrågor och en del om den nya kartnormen för sprint. De hann även med att köra en praktiskt del utomhus.

För de som valt förening och arrangemang blev dagen en mix från övergripande frågor som Idrottens strategi 2025 till breddfrågor såsom produkterna Naturpass, motionsorienteing och Hitta ut samt bredd på tävling. Deltagarna fick även kika på ett nytt verktyg, idrottsplan.se och fick ta del av nyheter gällande hanteringen av de nya anmälningsavgifterna och arrangemangsavgifterna som börjar gälla 1 januari 2019. Dessutom kördes en föreläsning från Borås, då Mebias Benjamin Edlund var med på länk och pratade om informations- och kommunikationskanaler.

Dagen bjöd som sagt på en hel del på de olika forumen och det mesta från dagen finns nu att tillgå på dokumentationssidan för Mötesplatsen

VOF tackar alla deltagare för visat intresse, stort engegemang och bra diskussioner, samt hoppas att dagen uppskattades och leder till fortsatt bra verksamhet och utveckling i både distriktet och era föreningar.
Stort tack också till medverkande utbildare, föreläsare och funktionärer! 

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner