In English
Hoppa till sidans innehåll

Trananseger i D21 på stafett DM

03 SEP 2019 15:00
OK Tranans D21 lag stod för en imponerande insats och segrade komfortabelt när DM stafetten avgjördes i skogarna utanför Götene den 1 september. Desto jämnare var det i H21.
  • Uppdaterad: 03 SEP 2019 15:00

Efter den första sträckan i D21 stafetten var det Hestra IF i täten genom ett stabilt lopp av Alma Hjertberg. Tranan växlade som fyra lite drygt fyra minuter senare, men Maja Kindlund dominerade sträcka två och förde laget upp i tät. Hon kunde sedan växla ut Lisa Johansson på den sista sträckan med en ledning på närmare tre minuter. En ledning som Lisa inte bara förvaltade utan mer än dubblade när laget till sist vann med nästan 19 minuter före Hestra IF. Den första sträckan sprangs av Emma Nilsson.

I H21 var det också på mittensträckan som det hände grejer. Först in på förstasträckan var OK Orinto, där Erik Classon sprang sträckan. Han hade i sällskap Hestras Johan Törnroth. De två hade ryckt åt sig en ledning före Hagen på närmare tre minuter. Men på andra sträckan skedde omkastningar. Snabbast gick Axel Olsson för IF Hagen som kunde skaffa en ledning åt slutmannen Daniel Bogren på nästan tre minuter.
På sista sträckan pågick sedan en jakt. Filip Grahn för Hestra plockade kontinuerligt och hann till slut upp och även förbi IF Hagen och kunde därmed korsa mållinjen först. Segermariginalen blev till slut dryga minuten.

Arenan för Stafett DM var den samma som för Medel DM dagen innan. Delvis kunde ett oanvänt terrängområde skapa nya utmaningar samtidigt som et visst återutnyttjande av området från dagen före även kom på tal i flertalet klasser. Summerat blev det två fina DM dagar i OK Klyftamos och Maristads FKs försorg även om väderleken var något bistrare på söndagen än den sol som strålade så varmt och fint under lördagen. Varmt i duschen var det i alla fall!

Fullständiga resultat från stafett DM
Västgötatoppenställningen efter denna deltävling

Not. Artikeln skriven med viss reservation för tidsangivelser då några tvetydigheter med sträcktider kan förekomma i Eventor.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner