In English
Hoppa till sidans innehåll

Arrangemang i höst

11 JUN 2020 12:00
Hur blir det med tävlandet i sommar och höst? Fortsatt är det bara inställda tävlingar men nu efter att reserestriktioner lättat och förbudet mot tävlande för seniorer lyfts har SOFT tagit initiativ för hur tävlingar ska kunna genomföras framöver
  • Uppdaterad: 11 JUN 2020 12:00

Den 9 juni hölls ett möte där SOFT uppdaterade läget kring tävlande och arrangemang i höst med distriktens tävlingsansvariga. Det handlade om möjligheterna att genomföra arrangemang/tävlingar och hur det nationella och internationella tävlingsprogrammet ser ut för 2020, 2021 och en del tankar om 2022. 

Nedan följer sammanfattad information som främst rör tävlingar i höst och sådant som kan vara bra information för er som arrangör, likväl för dig som deltagare att ha.
Notera att detta mest rör möjligheten och förutsättningar för tävlande även om mycket av "tänket" kan överföras till träningsverksamhet och andra arrangemang som skapas.

Höstens arrangemang

Förutsättningar för att genomföra arrangemang
Den 14 juni blir tävlingsidrott återigen tillåten för seniorer. Samma helg blir det även fritt fram att göra "icke nödvändiga" resor inrikes. Restriktionen om att samla max 50 personer kvarstår dock.
Nu har SOFT uppdaterat riktlinjerna för tävlande och för den arrangör som önskar går det alltså att arrangera tävling, dock inte som vanligt, utan det förutsätter anpassningar till vad som ryms inom rådande restriktioner.
Så kan vi tävla i sommar/höst

SOFT har även publicerat ett uppdaterat ramverket för arrangemang och kompletterat med råd till arrangörer

Förutsättningar för att ställa in arrangemang
Om man som arrangör i höst inte finner en hållbar lösning för genomförandet av sitt arrangemang utifrån rådande restritioner och de anvisningar och råd SOFT delger kan det bli aktuellt att ställa in. Som arrangör kan man inte egenhändigt stryka en tävling i Eventor utan det görs i samråd med och praktiskt av Tävlingskommittén. Ansvarig för tävlingsprogrammet är Uno Magnusson så det är med honom kontakt i första hand tas.

Kontaktuppgifter
Uno Magnusson
This is a mailto link
mobil: 070-5690362

Principer för inställande av tävling har sedan tidigare tagits fram och lyder
Beslut för mindre tävlingar (dit folk åker över dagen) kan ske 2-3 veckor före tävling. Beslut för större tävlingar (dit folk reser och bor över) ska fattas minst en månad före tävlingen.
Mer om detta finns i tidigare nyhet på SOFT sida.

Förutsättningar för att addera tävlingar
Det kommer, som det ser ut nu, att finnas utrymme i kalendern för den arrangör som önskar lägga till ett arrangemang, en tävling. Förutsättningarna för att genomföra en tävling framgår enligt ovan, och via länk till SOFTs anvisningar.
För den förening som önskar erbjuda ett arrangemang/en tävling under hösten ska kontakt tas med Uno Magnusson

Förlängning av höstsäsongen
Skulle det bli lättnader i restriktioner, eller att formatet för höstens arrangerande är framgångsrikt och uppskatta, ser förbundet gärna att det läggs till fler arrangemang i slutet av säsongen. 

Deltagande för 70 +
Då det fortsatt gäller striktare restriktioner för 70 + kommer det inte vara möjligt att erbjuda tävlingsklasser för DH70 och äldre. Råden är att de äldre fortfarande ska undvika sociala kontakter och bör då inte delta vid arrangemang.

Ansöka om tävlingar 2021
Sedan tidigare har aviserats att sista dag för ansökan om tävlingar 2021 har framflyttats till den 31/8.
Nyhet här.

Gällande DM arrangörer förs en särskilt dialog för hur det ska lösas för arrangörer 2020 och 2021, se egen nyhet. För övriga tävlingar är det en vanlig ansökningsprocedur som väntar dock med mycket tajtare tidsperiod för att matcha ihop ett bra program. Programmet ska vara klart på två månader från sista ansökningsdag.

Aktuell information hos SOFT
Svenska Orienteringsförbundet uppdaterar kontinuerligt sin Coronainformation och informationen kring inställda arrangemang.
Sida för Coronainformation
Sida för inställda/flyttade tävlingar

Förutom ovan länkade sidor ges ny information även i nyhetsflödet när den kommer.
Till svenskorientering.se

 När det gäller annan verksamhet vid sidan av ev. tävlingar finns information från VOF i tidigare nyhet som rör detta. Se nyheten  Orientera i sommar!

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons