In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Adrian Bergqvist

Arrangera det som går

12 MAR 2021 12:01
Fortsatt inget utrymme för tävlingsarrangemang men det finns viss hopp om lättnader i maj. Tills dess finns så klart stora möjligheter till annan form av orientering såsom Naturpass, Hittaut och veckans bana.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 12:01

*texten uppdaterad den 7 april 2021

Alla vill vi ju så klart komma igång med orienteringsarrangemangen igen och det pågår fortfarande ett intensivt arbete för att få fram möjligheter för detta under den stundande vårsäsongen.

Det som nu ligger "på bordet" är ett förslag om lättnader från den 3 maj med i ett första läge ett tak om 150 deltagare vid mindre motionsarrangemang. Om och när ett beslut om detta kan fattas och vilka möjligheter och begränsningar det skulle innebära i praktiken är inte klart i nuläget, varpå fortsatt avvaktan gäller.

Alternativa arrangemangsformer för träning
Förhoppningarna för den närmsta tiden, och som alternativ under våren, står till att orienteringsrörelsen och därmed föreningar liksom förra året arbetar med att erbjuda veckans banor, Naturpass och Hittaut vid sidan av den föreningsverksamhet som ändå är ok att bedriva. För aktuella råd finns en samlingssida på SOFTs hemsida som är bra att hålla sig ajour med.

För veckans bana har administrationen kring detta förbättrats i Eventor, vilket går att läsa om i nyhet här.
För Naturpasset finns all information här och för Hitta ut via den här länken.

Coronarestriktioner
I tillägg till ovanstående är det mycket väsentligt att både arrangör och deltagare tar stor hänsyn till rådande regler, restriktioner och anvisningar. I princip allt som arrangeras kommer behöva coronaanpassas i någon grad, där hänsyn tas till tid och rum för att ytterst undvika trängsel och nya sociala kontakter.
Återigen är det samlingssidan på SOFTs hemsida som är väsentlig att ha koll på, där länkas i sin tur till mer information hos myndigheter och andra organsiationer.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons