In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Sundmark Kontroll (arkivbild)

Behövs ny fart eller ett lyft?

06 SEP 2022 11:50
Vad behöver du och din förening inför 2023? Ny kunskap? Ny fart? Ny riktning? För ledare, funktionärer och/eller organisationsledare. Nedan presenteras en del möjligheter att ta del av och, om önskvärt, agera kring.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2022 11:50

På lång DM den 4 september fanns Västergötlands OF på plats på tävlingsarenan med information och aktivitet. 
Aktiviteten var en labyrintorientering som användes flitigt och den information som förmedlades finns samlat nedan för de föreningar eller ledare som i efterhand önskar ta del av de möjligheter som presenterades.

Kortfattad informationsfolder, delades ut frikostigt på Lång DM.

Dags för ett lyft?
- Föreningslyftet
Vill er förening ta ett större grepp om utvecklingen och framtiden? Då kan dokumentet här nedanför vara precis det som behövs för att komma igång!

- Ledarlyftet
Ledare är en grundförutsättning för det mesta av föreningens verksamhet för aktiva. Behöver er förening rekrytera, utbilda och/eller fortbilda fler ledare? Då kan det länkade dokumentet nedan vara precis det som behövs för att få rätt förutsättningar för ett ledarlyft.
- Rekryteringslyftet
Vill er förening lyfta ert rekryteringsarbete och få till en mer strukturerad ungdomsverksamhet över tid? Då kan det dokumentet här nedanför vara precis det som behövs för att komma igång!

Orienteringskurser för barn och unga är ett så långt som möjligt, förberett och färdigt upplägg för orienteringskurser på grön, vit och gul nivå.
Att rekrytera och behålla har aldrig varit enklare!

Introduktionsutbildning för orienteringstränare
Behöver ni utbilda fler ledare/tränare i er förening? Nu finns ett kanontillfälle för att som nyare ledare ta ett första utbildningssteg då den nya introduktionsutbildningen erbjuds i Trollhättan den 1 oktober.

Inbjudan Ungoteket 2022/2023
Nu öppnar anmälan till nästa omgång av Ungoteket Väst dit alla föreningar i Västergötland, Bohuslän-Dal och Göteborg är välkomna! Det blir samma upplägg som förra året med fyra träffar under höst och vinter. Sista anmälan är 31/10 och första träffen den 27/11.

Omstarten
Omstarten är en möjlighet för orienteringsföreningar att få ett ekonomiskt stöd för att komma tillbaka efter de restriktioner och begränsningar av verksamheten som blev resultatet av coronapandemin.

Det är klart att det är mycket information och många möjligheter, men behoven ser så klart olika ut i olika föreningar, så... vad behöver er förening?

Kontakta Västergötlands OF för att ta nästa steg mot 2023, om stöd önskas!
Magnus Sundmark, 0725-447736
This is a mailto link

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info