In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lena Freden Kontrollskärm

Coronainfo - VOF ställer in aktiviteter

13 MAR 2020 15:49
Det var i onsdags regeringens beslut om restriktioner för idrottsarrangemang kom och sedan dess har informationen bearbetats och filtrerats ner i idrottens organisationer. Nedan följer vad som gäller orientering i Västergötland i närtid.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2020 15:49

Bakgrunden till det som nu sker har säkerligen inte undgått någon. Regeringen beslutade den 11 mars om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, med över 500 personer närvarande, p.g.a. den coronapandemi som härjar världen över. Läs mer här

Under torsdagen den 12 mars höll Riksidrottsförbundet möte tillsammans med de olika idrottsförbunden. Därefter utkom Svenska Orienteringsförbundet med beslut och rekommendationer för orienteringsarrangemang. Läs SOFT:s rekommendationer här.

Fredagen den 13 mars hade styrelsen för Västergötlands OF ett extrainsatt möte för att diskutera hur verksamheten i distriktet ska anpassa sig till de rådande förhållandena.

Västergötlands OF kommer primärt att följa folkhälsomyndighetens råd och regler och anvisningar samt SOFT:s rekommendationer, vilka bland annat sätter en begränsning på 300 anmälda till arrangemang.

Utgångspunkten är såklart att hindra, minska och begränsa smittspridningen och nyckeln är att tills vidare begränsa arrangemang till mindre, lokala sammankomster. Resande bör generellt hållas nere, liksom situationer där deltagare kommer tätt inpå varandra. Givetvis uppmanas alla att fortsatt hålla en god hygien för att undvika onödig smittorisk.

Läs gärna informationen via länkarna ovan, särskilt SOFT:s rekommendationer. Det är vad vi främst ska förhålla oss till i fråga om orienteringsverksamhet.

 

Angående kommande VOF-aktiviteter gäller följande:

Träningsdagar
Alingsås 21 mars - Ställs in.
Götene 28 mars - Ställs in.
Falköping 25 april - Ställs in.

Ungoteketträffar i mars och april - Skjuts upp tillsvidare.
Nya datum presenteras längre fram för dem det berör.

Västgötatoppen - Ingen poängberäkning förrän tidigast Sprint-DM 17 maj. Längre fram tas beslut om hur vi går vidare med årets Västgötatoppen (om eventuella extra deltävlingar eller alternativt inställande).

Västgötatruppens upptakt 24-26 april - Ställs in.
Förhoppningsvis kan den genomföras vid senare tillfälle.
Hantering av anmälan, tider, tröjor, träffar skjuts framåt och information kommer när det blir möjligt att driva verksamhet mer normalt igen.

DM-natt 3 april - Ingen DM-status.
Tävlingskommittén har fått i uppdrag att tillsammans med arrangören kika på förslag på reservdatum för att om möjligt genomföra DM vid senare tillfälle.

Sprint-DM + sprintstafett 17 maj - Beslut tas längre fram när vi vet mer hur läget ser ut.

Pensionärs-OL - Alla kommande arrangemang i mars och april rekommenderas att ställas in med hänvisning till att den äldre målgruppen tillhör riskgruppen för att drabbas hårt vid eventuell smittspridning.

Egna möten i kommittéer/styrelsen - I den mån det går uppmanas alternativa mötesformer (t.ex. kommer VOF:s styrelsemöte på måndag genomföras digitalt).

Inställande/flytt av tävling
Arrangör kan inte själva hantera Eventor för inställande av tävling, och flytt av tävling/upprättandet av ny tävling ska ske i samråd med tävlingskommittén som även håller kontakt med kringliggande distrikt.
Alla ärenden som rör inställande/flytt handhas av Uno Magnusson i tävlingskommittén.

Uno Magnusson
This is a mailto link
mobil: 070-5690362

Notera
Ovanstående gäller från och med idag 13 mars 2020 (vissa beslut sedan igår/förrgår) men med den rådande situationen i åtanke är det inte helt osannolikt att det kommer ytterligare anvisningar som idrotten, förbund/föreningar och aktiva/ledare/funktionärer behöver förhålla sig till.

Västergötlands OF följer utvecklingen och återkommer om det blir tal om att justera mer i verksamheten.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner