In English
Hoppa till sidans innehåll

Decembers sista Höjdpunkt bjöd på rekryteringsfokus

16 DEC 2021 09:05
Årets sista Höjdpunkt genomfördes under onsdagskvällen och den här gången med tema rekrytera och behålla barn och unga. Deltagare från nio föreningar medverkade och stor del av träffen ägnades åt de ny orienteringskurserna.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2021 09:03

Agendan denna afton inleddes med en illustration av "en väg för barn och unga" som visade hur föreningar kan planera för sin barn- och ungdomsverksamhet för att skapa struktur. Detta följdes av en kortare diskussion där en del erfarenheter delades och där några problemområden lyftes.

Därpå följde en grannlaga genomgång av det nya materialet Orienteringskurser för barn och unga som innefatter ett så långt som möjligt färdigt material för att hålla orienteringskurser för grön, vit och gul nivå.
Runt kurserna finns även mycket stöd att ta del av. Det gäller sådant som planera och förbereda, marknadsföra, handledning till kurserna, utvärderingsformat, behållatips och allmänt ledarstöd.
Orienteringskurserna är också möjliga att genomföra med koppling till utvecklingsmärkena som Svenska Orienteringsförbundet tagit fram.
Nedan finns presentationen från träffen och även länk till sidan där materialet finns.

I slutändan av träffen gavs en genomgång av kommande aktivieteter i Västergötland samt en snabb genomgång av ett par nyheter som är på gång, såsom ny hemsida och ny utbildningsplattform. 

Summerat var det en intensiv timma där Orienteringskurserna dominerade innehållet.
Medskicket till deltagarna den här träffen var att försöka tydliggöra en egen röd tråd i barn- och ungdomsverksamheten i sin egen förening samt synliggöra denna. Fördelarna är många, det blir tydligare och enklare för både ledare, deltagare och föräldrar/målsmän hur verksamheten i föreningen bedrivs och vad respektive grupp kan förvänta sig. Sedan kryddades det med att tipsa ledarna om att toppa förväntningarna titt som tätt med lite glada och roliga överraskningar.

Dokumentation
Nedan finns en del länkar kopplat till innehållet för kvällen

Presentationen Höjdpunkten - Tema Rekrytera och behålla
Orienteringskurser för barn och unga
Direktlänk till att registrera föreningen för nyttjande av materialet (Länk i andra stycket på sidan "Inledning". Högst önskvärt att registrering görs även om det inte krävs.)
Utvecklingsmärken för barn och ungdom
Utvecklingsplanen på SOFTs hemsida

Fler Höjdpunkter
Nu finns inga fler Höjdpunkter (i det här formatet) inplanerade i kalendern men avsikten är att återkomma med flera under våren. Håll utkik!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info