In English
Hoppa till sidans innehåll

Det svänger i Västgötatoppen

14 MAJ 2019 11:22
Tre deltävlingar i Västgötatoppen klubb och en tredje förening i ledningen. Det är Ulricehamns OK tagit nu täten efter att ha passerat OK Skogshjortarna när poängen från Gällstadbygdens tävling räknats samman.
  • Uppdaterad: 14 MAJ 2019 11:22

Det var, i vanlig ordning, en fin tävling som Gällstadbygden bjöd på när deras arrangemang genomfördes den 11 maj. Arenan var förlagt till Tormestorp utanför Påbo en bit norr om Gällstad. Terrängen var småkuperad med mestadels mycket god sikt och löpbarhet.

I Västgötatoppen var arrangörernas grannklubb Ulricehamns OK på tårna och mönstrade upp ett stort gäng vilket resulterade i seger på deltävlingen. UOK lyckades ta drygt 100 poäng fler än deltävlingens tvåa Hestra IF. Poängskörden räckte även för att föra upp klubben till tätpositionen i totaltabellen för Klubb. Där skuggar OK Skogshjortarna som vann serien i fjol och Hestra IF är ny trea, tätt följt av Mullsjö, Hagen och Tranan som placerar sig som fyra, femma och sexa i nuläget.

På Gällstads tväing var det H14 som sprang med GPS:er. Trackingen för detta finner du här.

Nu rullar Västgötatoppen vidare till nästa två deltävlingar, Sprint DM och Sprintstafett DM, som körs på samma dag och som Gudhems IF arrangerar den 19/5. Den förstnämnda, individuella Sprint DM, räknas i alla tre klasser, Mästare, Klubb och Ungdom medan Sprintstafetten endast räknas för Klubb. Värt att notera är att juniorernas (D/H18-D/H20) poäng räknas med i Klubb vid båda tävlingarna! 

Läs mer om Västgötatoppen här

Aktuell tabellställning för samtliga klubbar och individuellt finns här. 

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner