In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sören Andersson Hitta orientering

Det våras för Naturpasset

23 MAR 2020 09:12
Tänk på möjligheterna. Kanske är det nu aktiviteter såsom Naturpasset lämpar sig osedvanligt gott?
Är det läge för er förening att göra en Naturpassetoffensiv i vår?
  • Skapad: 23 MAR 2020 09:12

Den rådande pandemin ger, med all rätt, många begränsingar i stora delar av det vi kallar vardagen. Men det ger oss även möjlighet att tänka lite annorlunda. Fundera över vad vi kan erbjuda, och vad som är ok att genomföra och här borde Naturpasset kunna passa väl in som aktivietet under rådande omständigheter.

Fler föreningar skulle kunna ta tillfället att i år arrangera Naturpasset för att erbjuda både nya och befintliga orienterare en god möjlighet till motion och rekreation i skogen.

Föreningar som redan arrangerar Naturpasset skulle kunna erbjuda något ytterligare pass, eller något alternativt Naturpass, såsom cykelpass eller annat.

För att få fler att komma iväg och ut på Naturpassen är det väsentligt med marknadsföring och att tillgängliggöra passen på ett bra sätt.

Marknadsföring kan med fördel göras genom affischering med bra hänsvisningar och i sociala medier med länk till mer information på er hemsida.

Naturpassen kan t ex tillgängliggöras genom att möjliggöra egen avhämtning av passen i någon ficka/brevlåda som sätts upp på lämplig plats och där deltagaren kan swisha betalning till klubben.

Ovan lite tankar om Naturpasset i vår. Finns säkert massvis med mer kreativa tankar och idéer om bästa sätt att få lite fart i Naturpassen under våren och för dig som sitter på de idéerna är det mycket välkommet att du vill dela med dig! Kommentera nedan eller direkt i sociala medier.

OM Naturpasset
Naturpasset består av ett paket med en karta över orienteringskontroller. Dessa kontroller finns vanligtvis i naturen under hela sommarhalvåret. Kontrollerna kan besökas när som helst och du kan välja att gå, springa och ibland cykla till kontrollerna.

Det finns över 400 områden runt om i Sverige. Områdena och kontrollerna är noga utvalda för att ge dig en fin naturupplevelse och en lagom utmaning. Förutom rolig hjärnaktivitet får du frisk luft och motion, vilket bidrar till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Du behöver inga förkunskaper, det enda som krävs är lite tid, nyfikenhet och vilja.

naturpasset.se hittar du information för både deltagare och arrangör.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner