In English
Hoppa till sidans innehåll

DM tävlingar i höst

11 JUN 2020 11:08
I nuläget är vårens inställda DM-tävlingar, sprint, sprintstafett och natt flyttade till hösten med nya datum där också medel, stafett och lång ligger kvar enligt plan. Arbetsgången till beslut om genomförande/inställande framgår nedan.
  • Uppdaterad: 11 JUN 2020 11:08

Formellt beslut om DM tävlingar i Västergötland till hösten tas av tävlingskommittén efter samråd med arrangörerna senast 12/8. Det är ett sent datum, nära inpå de planerade arrangemangen, och besked kan därför även komma att delges tidigare.

Med vårens flyttade DM tävlingar ser programmet nu ut på följande sätt:
Lördag 5 sept DM Medel- Bredareds IF
Söndag 6 sept DM Stafett- Hestra IF

Fredag 11 sept DM Natt- Istrums SK
Lördag 12 sept DM Sprint/sprintstafett- Gällstadsbygden
Söndag 13 sept DM Lång- Ulricehamns OK

Dialog har (11/6) inletts med årets arrangörer gällande förutsättningar för genomförande, inställande och/eller ev. möjlighet till flytt till 2021.
Utifrån ett ev. inställande och önskan om flytt till 2021 ska även 2021 års DM arrangörer kontaktas för en dialog om möjligheter att skjuta vidare i DM-arrangörsplanen. Detta kommer i så fall ske i juli, eller början av augusti. Sista dag för ansökan om tävlingar 2021 är 31/8, vilket processen behöver ta höjd för.
Arrangörer för 2022 kommer inte bli kontaktade i dialog och beslutsprocess utan anses kunna flytta till 2023 om det blir aktuellt. Någon berörd däremot ombedes kontakta Uno Magnusson i tävlingskommittén.

Uno Magnusson
This is a mailto link
mobil: 070-5690362

Hur det blir med DM-värdigheten utifrån olika ev. genomföranden återstår också att reda ut och information om detta kommer i samband med ev. besked om att genomföra DM-tävlingar och på vilket sätt detta i så fall görs.

Möjligheten att genomföra tävlingsarrangemang under sommaren och hösten, om än anpassade till rådande omständigheter, har förstärkts genom de lättade reserestriktionerna och lyftandet av förbundet mot tävlande för seniorer. SOFT har uppdaterat sin information med nytt ramverk och råd till arrangörer som vill genomföra sitt tävlingsarrangemang. Läs mer i nyhet på SOFTs hemsida

Rådande restriktioner kan naturligtvis förändras när som helst vilket gör att justeringar i ovanstående kan bli aktuellt.

Västergötlands OF kommer också med en sammanfattande uppdatering kring tävlandet i höst utifrån nuvarande situation.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons