In English
Hoppa till sidans innehåll

En västgötsk SM-summering

20 SEP 2021 10:31
Under hösten har det sprungits SM för juniorer, seniorer och veteraner och det har varit många västgötar i farten. Nedan följer en sammanfattning.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2021 10:31

Redan sista helgen i augusti, 27-29, avgjordes SM medel och stafett för juniorer och seniorer. Tävlingarna genomfördes i Boden och Luleå. På SM medeln blev det västgötska framgångar i form av medaljer för Alva Sonesson, Falköpings AIK OK, som tog silver i D20 och genom Lukas Larsson, OK Skogshjortarna som knep ett brons i H18. I H18 var också Johan Mårtensson, IF Hagen, just utanför pallen som fyra.

Stafett SM bjöd inte på några framskjutna placeringar för de fem västgötska lagen som kom till start. IF Hagens lag i H20 kom på 20:e plats, vilket var den främsta placeringen.

Samma helg i augusti genomfördes även Veteran SM och dessa tävlingar arrangerades i Köping med sprint på fredagen, medel på lördagen och lång på söndagen.
På sprinten blev det två västgötska medaljer och det var i de äldsta klasserna. I D80 tog Ann-Catrine Ahlström, Hjobygdens OK, ett brons och i H80 knep Lars Johansson, OK Skogshjortarna silvret.
Under lördagens medeldistans blev det ytterligare två medaljer till distriktet och till Skogshjortarna då Kalle Johansson blev tvåa i H75 och Martin Ivarsson sprang till sig guldet i H45.
Den avslutande långdistansen renderade i ytterligare en bronsmedalj då Ulf Palmér, Ulricehamns OK, blev trea i H65. 

För juniorer och seniorer avgjordes SM långdistans i Strömstad under helgen 18-19 september, med tuff terräng och tuffa banor. Även vid detta mästerskap blev det ett par västgötska medaljer då systrarna Lisa och Erika Åkesson från Markbygdens OK blev tvåa respektive trea i D18. 

Ungdoms SM i Falköping den 17-19 september har tillägnats en egen nyhet.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info