In English
Hoppa till sidans innehåll

Fazer bageri står för brödbaket

20 MAJ 2022 14:23
Till sommarens stora orienteringsläger i Västergötland kommer det nu serveras närproducerat kvalitetsbröd då Fazer Bageri Sverige sponsrar med bröd till Västergötlands två största läger O-Camp och Västgötatruppens USM-läger.  
  • Skapad: 20 MAJ 2022 14:23

Deltagarna kommer under samtliga lägerdagar att erbjudas sunda och närproducerade kvalitetsbröd.Bröden är bakade i Fazers Bageri i Lidköping som ligger vägg i vägg med Fazers egen kvarn.

- Det är verkligen kul att vi tillsammans med Fazer Bageri kan erbjuda bra kosthållning i samband med våra läger. Att produkterna dessutom är närproducerade vilket möjliggör begränsade transporter är också ett stort plus, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands OF.

Odlat på Västgötaslätten
Vägg i vägg med bageriet i Lidköping ligger Fazers egen kvarn (tidigare Frebaco Kvarn). Många av Fazers bröd bakade i Lidköping innehåller bara lokalt spannmål (så mycket som 90-100%) som kommer direkt från kvarnen.

Alla produkter märkta med symbolen Odlat på Västgötaslätten innehåller minst 85% spannmål odlad i ett området max 10 mil från kvarnen. Västgötaslätten har en av Europas mest bördiga marker. Det korta avståndet mellan odlingen, kvarnen och bageriet minimerar också transporterna vilket såklart är extra bra för att minska avtrycket.

- Vi bakar bröd i Sverige på våra bagerier i Umeå, Lidköping och Eskilstuna. Allt vårt spannmål, med något tillfälligt undantag, kommer också från Sverige och är odlat utifrån våra principer för hållbart spannmål, säger Therese Vennberg, Sr Brand Manager på Fazer Bageri Sverige

Mer om Fazer finns på fazer.se och i en butik nära dig ligger brödet på hyllorna!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info