In English
Hoppa till sidans innehåll

FIVE-O - Fem högklassiga tävlingar i påsk

09 MAR 2020 09:09
FIVE-O är ett tävlingspaket med fem högkvalitativa tävlingar på påskhelgen 9-13 april.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2020 09:09

Ungdomscupen - för HD14 & HD16 över fem deltävlingar
Ungdomscupen är ett unikt tävlingsupplägg för HD14 & HD16, där Swedish League gett inspiration. Poängen från de inledande deltävlingarna räknas om till tid och utgör startordning i den avslutande jaktstarten som ger alla ungdomar ett riktigt häftigt orienteringsevent under påskhelgen. De sex bästa i varje klass vinner presentkort hos SM-Sport och fyra presentkort lottas ut bland de som varit med på alla fem FIVE-O; ett bland killarna i H14/16 och ett bland tjejerna i D14/16.

Totalcup för elitklasserna över tre dagar
De tre avslutande tävlingarna under FIVE-O är elittävlingar med en totalcup för samtliga sex elitklasser, DH18E, DH20E och DH21E. Sammanlagd bästa poäng vinner. De tre bästa i varje elitklass vinner presentkort från SM-Sport och ett presentkort lottas ut bland de som varit med på alla tre FIVE-O Elit.

FIVE-O Challenge för alla
Varje start i åldersklass ger 1 poäng och poängställningen presenteras efter varje deltävling. Tre presentkort från SM-Sport lottas ut bland de som har fått 5 poäng och startat alla FIVE-O tävlingar i samma klass. Här går det att utmana sina kompisar att vara med.

Häxjakten, FIVE-O #1
I år är Häxjakten tillbaka i Idrottshallen Skara och med IK Gandvik som arrangör. Detta efter ett par år hos Skogsvargarna och deras eminenta omsorg för arrangemanget.
Det blir bussning till och från start/målplats som är beläget på Skara Sommarlands Camping.
Terrängen som väntar är perfekt för nattorientering. Ett digert stig- och vägnät kompletteras med skiftande kultur- och skogsmark.

Området har använts vid DM medel och stafett 2018 och för Skaraborgsmästerskapet över långdistans 2019..
Kupering är svag och framkomlighet mestadels god, undantaget är smala, avlånga föryngringytor som genomkorsar del av området. Det är som vanligt masstart för HD14 och HD16.

Kortfredan FIVE-O #2
Lidköpings VSK arrangerar sprinten Kortfredan i Lidköping. Utslagsgivande, vägvalsrik och varierande sprintorientering i en blandning av kluriga villaområden och fin skogsterräng. Tävlingsarenan är vid Stenhammarskolan där publiken kommer bjudas på möjligheten att följa löparna mer än bara vid målgång.

50:e Öjetrampen, FIVE-O #3
På Påskafton är det dags för Öjetrampen som är klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet med långdistans och elitklasser.
Främmestad IK och OK Kullingshof arrangerar vid Upplo, Magra. Här bjuds på skogsmark med mestadels god framkomlighet. Lätt till måttlig kuperad terräng.

I år arrangeras Öjetrampen för 50:e gången. Första tävlingen gick 1966. Öjetrampen har fått sitt namn efter Öjemossen som fanns med på den första Öjetrampskartan i Främmestad.
Många välkända och rutinerade löpare brukar tävla framgångsrikt i Öjetrampen. Världsmästarinnan, bragdmedaljören och Jerringpristagaren Tove Alexandersson har vunnit tre gånger. Vem som tar hem segern i år återstår att se!

Bohuslunken , FIVE-O #4
Helgen fortsätter med Uddevalla OK:s Bohuslunken, en långdistans med elitklasser. Även i år går banorna på nya delar av Herrestadsfjället som aldrig varit digitaliserade förut. Terrängen är härlig vildmarksterräng, måttligt till starkt kuperad, där många mossar och ett antal mindre sjöar blandas med glest skogbevuxna höjder och vanlig barrskog. En fjällterräng i väst, när den är som bäst, som bjuder till fest.


60:e Vikingaträffen, FIVE-O #5
FIVE-O avslutas på Annandag Påsk med Trollhättans SOK:s klassiska Vikingaträffen. Det är medeldistans med elitklasser. Ungdomscupen för HD14 & HD16 har jaktstart och Elitcupen för HD18E, HD20E och HD21E startar med startordning efter de två första dagarnas poängställning. De bästa startar sist. I år är tävlingen vid Skogsbo söder om Trollhättans. Kartan är helt nyritad. Området användes senast 2011. Det kommer att vara rejäl skogsorientering på alla sträckor utom för de yngsta som får den del öppna partier i jordbrukslandskap. Lätt till måttlig kupering men med utmanande teknisk orientering som det ska vara i medeldistans. En kompakt arena med korta avstånd till parkering, duschar och toaletter.

Trollhättan, Vargön och Vänersborg med omnejd har ett brett utbud av hotell, vandrarhem och campingplatser som Visit Trollhättan Vänersborg gärna er hjälper med. Sommarlands Camping, Jula Hotell, Camping & Stugby, Ursand Camping och Resort samt Hotell Scandic Swania Trollhättan har speciella erbjudanden under påskhelgen.

FIVE-O.se kan ni läsa mera och där hittar ni länkar till de olika tävlingarnas sidor på Eventor. Ni kan även följa FIVE-O på Facebook och Instagram.

FIVE-O är verkligen ett påskpaket med hög kvalitet som ni kommer att åka nöjda hem ifrån.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner