In English
Hoppa till sidans innehåll

FIVE-O Fem högklassiga tävlingar under påsken

01 MAR 2022 09:12
FIVE-O är ett tävlingspaket med fem högkvalitativa tävlingar på påskhelgen 14-18 april. Gör påsken till din orienteringshögtid och spring Häxjakten, Kortfredagen, Öjetrampen, Bohuslunken och Vikingaträffen. Det kan ju inte bli bättre!
  • Uppdaterad: 01 MAR 2022 09:12

Efter två år med pandemi är FIVE-O nu äntligen tillbaka i mer normal tappning. Det blir i vanlig ordning fem tävlingar på fem dagar och med fokus på de två cuperna som ingår, Ungdomscupen och Elitcupen. Naturligtvis erbjud högkvalitativa tävlingar för alla klasser och ett fullt utbud av öppna klasser. Arrangörsklubbarna hälsar alla varmt välkomna till en riktigt härlig orienteringspåsk!

Ungdomscupen - för HD14 & HD16 över fem deltävlingar
Ungdomscupen är ett unikt tävlingsupplägg för HD14 & HD16, där Swedish League gett inspiration. Poängen från de inledande deltävlingarna räknas om till tid och utgör startordning i den avslutande jaktstarten som ger alla ungdomar ett riktigt häftigt orienteringsevent under påskhelgen. De sex bästa i varje klass vinner presentkort hos SM-Sport och fyra presentkort lottas ut bland de som varit med på alla fem FIVE-O; ett bland killarna i H14/16 och ett bland tjejerna i D14/16.

Totalcup för elitklasserna över tre dagar
De tre avslutande tävlingarna under FIVE-O är elittävlingar med en totalcup för samtliga sex elitklasser, DH18E, DH20E och DH21E. Sammanlagd bästa poäng vinner. De tre bästa i varje elitklass vinner presentkort från SM-Sport och ett presentkort lottas ut bland de som varit med på alla tre FIVE-O Elit.

FIVE O 2022 kvartssidesannons Del 2.png

14 april - Häxjakten, FIVE-O #1
I år bjuder Häxjakten på nyritad karta i ett kanonfint nattorienteringsområde i skogarna ute i Vinköl någon mil sydväst om Skara. IK Gandvik står åter som arrangör och tävlingscentrum kommer vara i Ardala. I vanlig ordning blir det bussning till och från start/målplats.
Terrängen som väntar är som sagt perfekt för nattorientering. Ett något begränsat stig- och vägnät kompletteras med skiftande kultur- och skogsmark. Området har använts Häxjakten tidigare men det var nog minst 15 år sedan.
Kupering är svag och framkomlighet mestadels god, undantaget är ett fåtal, väl utspridda bestånd av tätskog. För klasserna HD14 och HD16 är det masstart som väntar.   

15 april - Kortfredan FIVE-O #2
Lidköpings VSK arrangerar sprinten Kortfredan i Lidköping. Utslagsgivande, vägvalsrik och varierande sprintorientering i en blandning av kluriga villaområden och fin skogsterräng. Tävlingsarenan är vid Stenhammarskolan där publiken kommer bjudas på möjligheten att följa löparna mer än bara vid målgång.

16 april - 50:e Öjetrampen, FIVE-O #3
På Påskafton är det dags för Öjetrampen som är klassikern bland klassiker i det västsvenska påskpaketet med långdistans och elitklasser. Främmestad IK och OK Kullingshof arrangerar vid Upplo, Magra. Här bjuds på skogsmark med mestadels god framkomlighet. Lätt till måttlig kuperad terräng. I år arrangeras Öjetrampen för 50:e gången. Första tävlingen gick 1966. Öjetrampen har fått sitt namn efter Öjemossen som fanns med på den första Öjetrampskartan i Främmestad. Många välkända och rutinerade löpare brukar tävla framgångsrikt i Öjetrampen. Världsmästarinnan, bragdmedaljören och Jerringpristagaren Tove Alexandersson har vunnit tre gånger. Vem som tar hem segern i år återstår att se!

17 april - Bohuslunken , FIVE-O #4
Helgen fortsätter med Uddevalla OK:s Bohuslunken, en långdistans med elitklasser. Även i år går banorna på nya delar av Herrestadsfjället som aldrig varit digitaliserade förut. Terrängen är härlig vildmarksterräng, måttligt till starkt kuperad, där många mossar och ett antal mindre sjöar blandas med glest skogbevuxna höjder och vanlig barrskog. En fjällterräng i väst, när den är som bäst, som bjuder till fest

18 april - 60:e Vikingaträffen, FIVE-O #5
FIVE-O avslutas på Annandag Påsk med OK Skogsvargarnas och OK Flundrehofs klassiska Vikingaträffen. Det är medeldistans med elitklasser. Ungdomscupen för HD14 & HD16 har jaktstart och Elitcupen för HD18E, HD20E och HD21E startar med startordning efter de två första dagarnas poängställning. De bästa startar sist. Alla ungdomar upp till 12 års ålder får medalj, ungdomar och elitklasser kommer att ha sedvanlig prisutdelning och i övrigt kommer vi ha lottade priser i alla klasser. I år är tävlingen vid Sjuntorp.  Kartan är helt nyritad. Detaljerad skogsterräng med många stigar och vägar, måttligt till stark kupering och god framkomlighet med utmanande teknisk orientering som det ska vara i medeldistans. En kompakt arena med korta för det mesta avstånd till parkering, duschar och toaletter.

Boende
Trollhättan, Vargön och Vänersborg med omnejd har ett brett utbud av hotell, vandrarhem och campingplatser som Visit Trollhättan Vänersborg gärna er hjälper med t ex Ursand Camping och Resort samt Hotell Scandic Swania Trollhättan. I Skara och Lidköping finns också gott om boendealternativ såsom exempelvis Jula Hotell, Camping & Stugby i Skara och Kronocampingen i Lidköping.

FIVE-O.se kan ni läsa mera och där hittar ni länkar till de olika tävlingarnas sidor på Eventor. Ni kan även följa FIVE-O på Facebook och Instagram.

FIVE-O är verkligen ett påskpaket med hög kvalitet som ni kommer att åka nöjda hem ifrån.

FIVE O 2022 kvartssidesannons Del 3.png

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info