In English
Hoppa till sidans innehåll

Fortsatt stor satsning för lärare

10 MAR 2021 09:18
Under 2021 fortsätter Svenska Orienteringsförbundet sin stora utbildningssatsning för att hjälpa landets idrotts- och klasslärare att nå målen i läroplanen kring kartkunskap, nu också med digitala möjligheter.
  • Uppdaterad: 12 MAR 2021 09:18

Lärarfortbildning

Stor utbildningssatsning för landets idrotts- och klasslärare!

Under 2021 fortsätter Svenska Orienteringsförbundet sin stora utbildningssatsning för att hjälpa landets idrotts- och klasslärare att nå målen i läroplanen kring kartkunskap. Tack vare Svenskt Friluftsliv kan vi fortsätta att inspirera idrottslärare och utveckla vårt koncept.

Svenska Orienteringsförbundet är glada att kunna erbjuda en inspirerande fortbildningsdag i orienteringens tecken för alla grundskolans lärare. Med utgångspunkt från Lgr 11 fyller vi dagen med konkreta tips och metoder hur ni kan arbeta med orientering och grundläggande kartkunskap på er skola.

Om ni är minst 10 lärare på skolan/i kommunen som önskar gå fortbildningen så kommer vi till er. Hör av er till Johanna Wallinder.

Ny teknik innebär ju nya möjligheter; under dagen går vi igenom teknisk utrustning med er. Med hjälp av nya program och system kan eleverna ta del av orienteringens grunder på ett roligt och intresseväckande sätt. Ni får bl.a. en inblick i hur Sportident (tidtagnings- och stämplingssystem), Catching Features (dataspel) och PurplePen (banläggningsprogram) kan användas i undervisningen.

Med anledning av Covid- 19 genomförs digitala fortbildningar under våren 2021 som varvas med föreläsning, praktiska exempel, diskussion och erfarenhetsutbyte i mindre grupper. 

Lärarna har möjlighet att välja en av följande tillfällen:
23/3 & 23/4 Kl 8.30-12.30
15/4 & 3/5 Kl 12.00-16.00

Anmälan och mer information finns att tillgå på länken nedan
https://www.svenskorientering.se/Utbildning/Skola/lararfortbildning/

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons