In English
Hoppa till sidans innehåll

Halverad kostnad för Ungoteketdeltagare

26 OKT 2021 10:50
Mycket härliga besked från Svenska Orienteringsförbundet möjliggör en halverad kostnad för alla ungdomar som vill delta i Ungoteket den kommande vintern. Start 27 nov. Sista dag för anmälan är den 9 nov. Varmt välkomna att haka på!
  • Skapad: 26 OKT 2021 10:50

Tidigare har bidrag från Arvsfonden gjort att Ungoteket kunnat erbjudsa konstandsfritt i Västra Götaland. Nu har projekttiden löpt ut och deltagaravgiften för att vara med i Ungoteket Väst 2021-2022 är 2600 kr per deltagare (mentorer deltar utan avgift).

I priset ingår alla fyra träffarna med lokaler, föredragare, material och måltider. På den sista träffen ingår även övernattning. Deltagarna får också en deltagartröja och andra finfina Ungoteketprylar.

Halverad kostnad
Nu har en ny möjlighet för att säkna deltagaravgifterna kommit på plats. SOFT har gett klartecken för att alla som genomför Ungoteket kan göra en ansökan hos dem i efterhand och då få tillbaka halva avgiften.  Stödet betalas ut om deltagaren har varit med på utbildningen och slutfört den på ett godkänt sätt. Detta innebär att priset per deltagare hamnar på 1300 kr.

För de föreningar som vill sänka kostnaderna ytterligare är tipset att höra med hemkommunen, ofta finns möjlighet att söka bidrag för utveckling av unga ledare.

Om Ungoteket
Ungoteket riktar sig till orienterande ungdomar 14-25 år som vill lära sig att skapa och leda orientering. Alltså allt det som behövs för att träningar, tävlingar, läger och andra aktiviteter ska fungera.  Du som är med i Ungoteket får tillsammans med dina klubbkompisar träffa andra föreningar och prova på att arrangera orientering, att sprida information, att vara ledare, att lägga banor, att rita kartor… för att bara nämna en del! Och du, Ungoteket är mer än så – du och dina klubbkompisar får chansen att använda era nya kunskaper när ni väljer ett projekt som ni genomför tillsammans. Vad det är bestämmer ni själva och det är också ni som planerar och genomför, med stöd av er mentor, er förening och Ungoteket såklart!
Känns det knepigt? På Ungoteket.se hittar du all information du behöver och anmälan till årets omgång, som startar den 27 november, ska göras i särskilt formulär senast den 9 november.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info