In English
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Ihreskog

Härliga tävlingar på gång!

01 JUN 2021 11:07
Nu ser det ljusare ut på pandemifronten och succesivt kommer restriktioner och deltagartak att lyftas bort. Med den plan som nu finns ser det verkligen ut att bli en riktigt bra orienteringshöst med massvis med härliga tävlingar.
  • Uppdaterad: 01 JUN 2021 11:07

Under förra vecka presenterade regeringen en plan för att succesivt lätta på restriktionerna. Första steget innebär att det från och med 1 juni är ok för tävlingar igen och med tävlande för alla åldrar, dock med ett deltagartak om 150 personer. Enligt planen ska det emellertid ökas till 900 deltagare redan 1 juli och sedan fram i september finns ambitionen att taket ska lyftas helt.  
Mer information om vad som nu gäller finns att läsa på Svenska Orienteringsförbundets hemsida, och det ska noteras, det är inte fritt fram att arrangera. Både arrangörer och deltagare behöver vara informerade kring vad som gäller i de olika stegen samt vara följsamma i sin efterlevnad av de anvisningar som för tillfället föreligger.

Massivt tävlingsutbud i höst
I Västergötlands har höstens tävlingsutbud i alla fall nu tagit plats i en översikt och det ger minsann riktigt trevlig läsning.
Många är det som längtat efter mer normalt tävlande och nu, till hösten, ska det vara möjligt att stilla det uppdämda tävlingsbehovet. Nedan finns översikten för begrundan och inplanering av orienteringshösten.
Eller, ja, höst och höst... först ut är ju Skene SoIS med sin medeldistanstävling redan den 30 juni!

Tävlingsöversikt hösten 2021
4-sidig folder för läsning på skärm
4-sidig folder för utskrift

Västgötatoppen
Ännu har inget beslut fattats om och i så fall hur Västgötatoppen skulle kunna genomföras under hösten, men det är en fråga som är under behandling.

O-Ringen på hemmaplan - Hemdagars
Likt förra året ser det ut som att det kommer kunna erbjudas ganska många lokala alternativ till orientering under vecka 30 nu när O-Ringen flyttats till 2022. Engagera dig gärna lokalt för genomförande och deltag så klart på det som erbjuds. Vecka 30 springs orientering, det är så det är.

Marknadsför ert arrangemang
Är er förening arrangör i höst? Då finns det goda skäl och möjligheter till att marknadsföra ert arrangemang för att attrahera fler att delta. Västergötlands OF erbjuder tre färdiga paket för marknadsföring i förbundets kanaler. Läs mer om erbjudandet här. 

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info