In English
Hoppa till sidans innehåll

Härliga USM dagar i Falköping

20 SEP 2021 10:02
Ungdoms SM avgjordes helgen 17-19 september, med sprint i Falköping på fredagen och sedan lång och stafett i skogarna vid Härja, Hökensås under lördagen och söndagen. Det blev fem västgötska medaljer och en andraplats i distriktsstafetten.
  • Uppdaterad: 20 SEP 2021 10:02

Bild: Västgötalaget som knep en andraplats i distriktsstafetten. F.v. Albin Sundström, Hestra IF, Alva Björk, Trollhättans SOK, Stina Thern, OK SKogshjortarna och Liam Hogedal, Vänersborgs SK.

Så äntligen fick Falköpings AIK OK arrangera det USM som var planerat redan förra året men som pandemin alltså sköt upp ett år. Tävlingarna genomfördes välarrangerat och på fredagens sprint var arenan belägen på stora torget i Falköping. För Västergötlands del blev det en rivstart på mästerskapet med tre medaljer på den inledande distansen. Stina Thern OK Skogshjortarna bled tvåa i D15 och i D16 var Elsa Södervall, IK Gandvik, tvåa och Alva Björk, Trollhättans SOK, trea.
På lördagen flyttade tävlingarna ut i skogarna utanför Härja mellan Tidaholm och Mullsjö. Där bjöds deltagarna på tuff terräng och rejäl orientering på en nyritad karta i ett delvis jungfruligt orienteringsområde. Stina Thern slog till igen i D15 och fick den gär gången kliva överst på pallen och i H15 knep Liam Hogedal, Vänersborgs SK, bronspengen.
Med samma arena men delvis nytt skogsområde var det på söndagen dags för den presigefyllda distriktstafetten där alla distikten ställer så många lag som möjligt på startlinjen. Löpordningen var den här gången H15, D15, H16 och D16 och totalt kom 80 lag till start varav 8 från Västergötland. Alla västgötalagen tog sig runt föredömligt och även i denna tävling var det gulsvart på pallen. Västergötlands förstalag knep en andraplats efter Smålands OFs lag ett som segrade. För Västergötlands lag sprang Liam Hogedal, Stina Thern, Albin Sundstöm (Hestra IF), och Alva Björk. 
Då kan också noteras att Stina besökte pallen vid samtliga distanser vilket summerar ett imponerade mästerskap från hennes sida.

I den västgötska truppen deltog närmare 40 löpare under helgen och de pysslades om av fyra VOF-ledare. Det gjordes så klart många fler fina prestationer av de västgötska löparna under helgen och även fler framskjutna placeringar kunde noteras.
VOF-gänget bodde inne i Falköping i logement som kommunen tillhandahåller i Odenhallen.  

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info