In English
Hoppa till sidans innehåll

Johan omvaldes vid årsmötet

05 MAR 2020 14:36
På onsdagskvällen den 4 mars samlades ett digert orienteringsgäng på Vara Folkhögskola då det var dags för Västergötlands Orienteringsförbunds årsmöte och bland mycket som avhandlades gavs även Johan Törnroth förnyat förtroende som ordförande.
  • Uppdaterad: 05 MAR 2020 14:36

Före årsmötet bjöds tillresta på landgång, dryck, kaffe och kaka innan möteslokalen togs i besittning. Väl där hälsades skaran varmt välkomna av ordföranden Johan Törnroth och aftonens inbjudan gäst, Lars Greilert från Svenska Orienteringsförbundet, presenterades.

Lasse redogjorde sedan för det arbete kring barn- och ungas tävlande som förbundet jobbat med under ett par års tid och som nu lett fram till den nya klassindelningen för Öppna klasser och ett par ytterligare justeringar kring klasser och kartskalor. Information om nya klassindelningen finns här.
Lasses presentation.

Innan själva årsmötesförhandlingarna passade även Västergötlands OFs kansli att informera en del om vad som är på gång i verksamheten och skicka med en del tips hem till föreningarna. Det rörde sig om hur information och kommunikation fungerar från förbundet och i föreningarna, om Ungoteket och om möjligheterna för arrangerande föreningar att annonsera i VOFs digitala kanaler.

Kansliet gav även information om de föreslagna årsavgifterna innan det var dags för diverse prisutdelningar. Först upp var Skogsflickornas Ingrid Tengeland som tilldelade Alva Sonesson, Falköpings AIK OK, pris som distriktets bästa 18-åring. Alva fick mottaga pris, blomma och diplom.

Skogskarlarnas Göran Frisk tog sedan till orda och meddelade att 2019 års resestipendium tilldelats Filip Grahn, Hestra IF och att Älgskinnet 2019 vanns av OK Skogshjortarna, före Hestra IF och Trollhättans SOK. Skogskarlarnas ungdomspris delades också ut. Det gick till Arvid Björk, Trollhättans SOK och Lukas Larsson, OK Skogshjortarna, vilka emellertid ej var närvarande.

Göran avslutade med att berätta om ett nyinstiftat ledarstipendium och uppmana att få fler att söka resestipendiet. Mer information om Skogskarlarnas stipendier finns i egen nyhet.

Därefter var det Johan Törnroth tur att dela ut diplom till 2019 års arrangörer av distriktsmästerskap
Föreningar som fick diplom var således
Falköpings AIK OK, DM Natt
OK Klyftamo, DM medeldistans/ DM stafett
Mariestads FK, DM medeldistans/ DM stafett
IF Hagen, DM långdistans
Gudhems IF, DM sprint/ DM sprintstafett
Tidaholms SOK Sisu, DM MTBO
Vänersborgs SK, DM PreO

Efter en kort bensträckare öppnades sedan årsmötet av Johan. Röstlängden fastställdes till 27 ombud och efter ytterligare ett par inledande punkter valde mötet Lennart Karlsson, Trollhättans SOK till mötesordförande och Pontus Karlsson, Markbygdens OK till sekreterare.

Årsmötet flöt sedan på i sedvanlig ordning. Verksamhets-, förvaltnings- och revisionsberättelse föredrogs och revisorernas berättelse tillstyrkte styrelsens arbete och redovisning för året. Mötet beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen för det gångna verksamhetsåret.

Den motion som inkommit till årsmötet gällande efteranmälningsavgifter i öppna klasser föregicks av en del diskussion där motionären OK Orintos företrädare argumenterade sakligt för sin motion. Ordförande Johan Törnroth redogjorde för styrelsens ställningstagande kring att föreslå avslag för motionen. Mötet beslutade sedemera att avslå motionen.

Även förslag och motioner inkomna till stundande förbundsmöte avhandlades och även här beslutade årsmötet i linje med styrelsens förslag på alla punkter även om det debatterades en del kring jämlikt tävlande, O-Ringen-ekonomi och stadgeändringar.

Mötet beslutade därefter att fastställa budget och verksamhetsplan för innevarande år samt föreningarnas årsavgifter enligt styrelsens förslag.

Och, vad är ett årsmöte utan val? Så klar ska det väljas personer till diverse poster. Överlag så blev det omval på de allra flesta poster men i styrelsen hade Sofia Gustavsson, Trollhättans SOK, avböjt omval. Hon ersattes av Magnus Södervall, IK Gandvik som då lämnade en vakans kvar på suppleantplatsen han innehaft under 2019. Den tillsattes genom nyval av Annika Repo Wallman, OK Skogsvargarna. Det blev även en vakans i valberedningen då Lars-Åke Larsson efter många års digert arbete avböjt omval. Denna plats tillsattes ej av årsmötet utan styrelsen gavs i uppdrag att tillsätta denna under året.

Mötet gav även styrelsen i uppdrag att utse delegater till DFs stämma och förbundsmötet.

Inga övriga frågor behandlades men mötesordföranden läste upp ett inskickat brev signerat Karl-Erik Jonsson, Kinnaströms SK. Karl-Erik påtalade att det 2022 är 100 år sedan den första tävlingen anordnades i distriktet och att förbundet samma år fyller 70 år. Han föreslog att styrelsen skulle göra insatser för att uppmärksamma detta.

Lennart lämnade sedan över klubban till Johan Törnroth som alltså fick förnyat förtroende och han avslutade mötet.

Därpå följde avtackningar. Först tilldelades mötesordföranden och sekreteraren var sin blomma och sedan fick Sofia Gustavsson en välförtjänt termos (en gul termos med VOF-logga och texten "Välförtjänt termos"). Även Lars-Åke Larsson tilldelades en termos men då han inte var närvarande mottogs den av OK Tranans representant Peter Nilsson.

Ovanstående är ett referat från årsmötet för mer information hänvisas till årsmötesprotokollet som kommer ut så snart det är klart. Alla årsmöteshandlingar finns samlade här.

Västergötlands OFs styrelse och kansli tackar distriktets föreningar, aktiva, ledare och funktionärer för det gångna året och ser med glädje fram emot orienteringssäsongerna under det innevarande.


Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner