In English
Hoppa till sidans innehåll

Kart- och tävlingsintresserade orienterare sökes

21 OKT 2021 09:02
Hur funkar det egentligen när det kommer till arrangemangsplanering och utveckling? Hur hanteras kartrevideringar och nyproduktion? Hur hanteras framtidsfrågor? Om det här är frågor som intresserar dig har VOF ett uppdrag som passa dig fint.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2021 08:59

Är du intresserad av kartor och/eller arrangemang och utveckling av orientering?
Då är det här uppdraget som hand i handske för dig!

I Västergötlands tävlingskommitté sker mycket av stödet för distriktets arrangörer och ständigt finns strävan för att underlätta och samtidigt förbättra. I kartkommittén hanteras distriktets alla kartfrågor både vid produktion och vid arrangemang.
Nu söks tillskott till båda kommittéerna. Till tävlingskommittén söks flera personer dels för arrangemangs- och framtidsfrågor men även specifikt för mark och vilt. Till kartkommittén söks i första hand en person extra för att vara med att hantera distriktets kartfrågor.

Tävlingskommittén
Tävlingskommittén har ett flertal uppgifter. Det handlar om att stödja distriktets föreningar kring deras arrangemang bland annat genom att utbilda och fortbilda funktionärer, samt hantera dispenser med mera.
Upprättandet av tävlingsprogrammet för distriktet åligger också tävlingskommittén tillika att verka för en utveckling av tävlingsverksamheten och om möjligt pröva nya idéer.
Andra områden som ligger inom uppgiften gäller just mark och vilt samt den tekniska utvecklingen inom orienteringssporten.
Tävlingskommittén innefattar även PreO och MTBO.

Kartkommittén
Kartkommitténs arbete fördelas idag på tre personer som delat in vårt distrikt i geografiska zoner. Uppdraget handlar om att stödja föreningar i kartfrågor, både vid produktion och vid arrangemang. Kommittén ser även till att utbildningstillfällen kring kartritning och revidering finns och att dispenser med mera hanteras.
Kommittén ansvarar även för kartregistrering och ombesörjer också kartkontroller.

Uppdragets innehåll och omfattning
Kommittéerna har 5-6 möten per år vilka nästan alltid hålls i Vårgårda, förutom när de sker digitalt. Vid sidan om mötena tillkommer visst engagemang i våra värdetävlingar i den mån det är nödvändigt eller efterfrågas, samt medverkan vid en eller ett par utbildnings/fortbildningstillfällen.
För de som vill finns även regelbundet möjlighet att representera Västergötland nationellt vid konferenser, i arbetsgrupper eller liknande.

Specifikt mark och vilt i tävlingskommittén
Mark- och viltfrågorna är ett något eftersatt område i vårt distrikt och med allt fler ”tillbud” rörande vår möjlighet att utöva orientering i skog lyftes nu området rejält. Uppdraget för VOFs mark-och viltansvarige är att vara(bli) påläst och kunnig inom området för att kunna ge arrangörer stöd i dessa frågor framförallt i förebyggande syfte men även vid eventuella problem. Det ligger även i uppdraget att ha viss omvärdsbevakning samt hålla kontakt med Svenska Orienteringsförbundets anställda/e inom området.

Västergötlands OF ser stor vikt i att förstärkning av tävlingskommittén sker och söker därför efter tre entusiastiska och framåtsträvande orienterare som önskar verka för orienteringsarrangemangen i Västergötland.
Till kartkommittén söks i första hand en person men finns fler intresserade kan uppdraget också fördelas på fler.

Med en roll i Västergötlands OFs kommitté får du medverka kring allt som rör kart- och/eller tävlingsverksamheten i distriktet, både nu och framåt. Ett lika delar intressant som roligt uppdrag!

Varmt välkommen att kontakta kansliet för att visa intresse eller ställa frågor!
Magnus Sundmark
0725-447736
This is a mailto link

Visa gärna ditt intresse före den 1 dec! ...det finns möjlighet att medverka vid ett första möte redan den 6 dec, om det passar.

ps. men du... det är väl egentligen inget att tveka över... det är bara att haka på... tänk att det blir intressant och lärorikt samtidigt som du kan bidra och göra skillnad för orienteringssporten i hela vårt distrikt. Hör av dig till mig, Magnus, enligt ovan, så tar vi ett snack om möjligheterna!

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info