In English
Hoppa till sidans innehåll

Kretstränare i sju kretsar!

11 FEB 2020 10:56
I vår blir det vassa träningar med kretstränare i sju av distriktets nio kretsar! Under vintern har diskussioner, träffar och rekrytering lett fram till detta gynnsamma läge inför den stundande orienteringssäsongen.
  • Skapad: 11 FEB 2020 10:56

Inför 2020 har Västergötlands OF gjort en offensiv för att stötta kretsar och föreningar som önskar extra stöd för samverkan och gemensamma aktiviteter och/eller träningar.

Under oktober och november bjöd förbundet in till kretsträffar i alla kretsar och där flertalet genomfördes. På agendan fanns samverkan och möjlighet till förstärkt stöd i fråga om en kretstränare. Detta hörsammandes och var önskvärt av samtliga kretsar där kretsträffar genomfördes och nu, inför stundande säsong, finns kretstränarna på plats för att hjälpa till med gemensamma träningar/aktiviteter.

Kretstränarna är:
Daniel Bogren, IF Hagen, som ansvarar för Skaraborg Norrra och Östra
Niclas Tjernlund, IF Hagen, som ansvarar för Skaraborg Västra
Emil Karlsson, Hestra IF, som ansvarar för Skaraborg Södra och Kindkretsen
Jesper Sjögren, OK Kullingshof, som ansvarar för Alingsåskretsen
Petter Bergstedt. Markbygdens OK, som ansvara för Markkretsen

För varje krets har ett kontaktnätverk upprättats som ska underlätta kommunikation, information och beslut i respektive krets samt utgöra bollplank/intressesvär för kretstränaren.

Kretstränarna kommer också vid tillfällen bidra till genomförandet av VOFs planerade träningsdagar, se särskild information om dessa träningsdagar.

- Vi är mycket glada och nöjda från förbundets sida att kunna bidra med samordningen för att få kretstränarna på plats ute i verksamheten. Det ser verkligen mycket ljust ut för vårsäsongen, med många högkvalitativa teknikträningar som kommer att erbjudas, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands Orienteringsförbund.

Satsningen på kretstränarrollen har möjliggjorts genom ett Idrottslyftsstöd för distriktsutveckling som SOFT beviljade sent 2018, men sedan dröjde det innan VOF hann med att initiera verksamheten.

- Nu har vi ju inte bokat nya träffar med Borås och Götaälvdal efter att deras ställdes in i höstas då det var för få föreningar anmälda, så även om vi är nöjda finns det ju ytterligare insatser att göra där om intresse finns, säger Magnus Sundmark.

Aktiviteter och träningar inom ramen för kretstränarverksamhet rullar nu igång under februari och mars och avsikten är att distriktet sedan långsiktigt ska ha den här funktionen i kretsarna så länge efterfrågan och önskemål finns. 

Mer om kretstränarrollen finns att läsa om här.

  

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: This is a mailto link

Se all info

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner