In English
Hoppa till sidans innehåll

Ledare: Håll i, Håll ut, Håll avstånd…….

30 SEP 2020 13:35
Magnus Södervall, ledamot i Västergötlands OFs styrelse och hemmahörande i IK Gandvik, Skara delger ett par rader ur en orienterares coronavardag och hur man kan förhålla sig till den.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2020 13:35

Håll i, Håll ut, Håll avstånd...

....hör vi dagligen överallt. Trist naturligtvis men vi måste hjälpa åt att följa uppmaningarna så att vi kommer igenom dessa märkliga tider på bästa sätt.
Det är lätt att bli frustrerad över att det ser olika ut i samhället vad som är ok eller inte ok att genomföra för tillfället.

Jag vet att Svenska Orienteringsförbundet på bästa sätt försöker påvisa att 50 personer i en skog inte är trångt eller jämförbart med en restaurang eller köpcenter, att vi kan genomföra "säkra" arrangemang osv.
Tills vidare måste vi gemensamt följa de riktlinjer som är uppsatta och vänta ut de lättnader som förr eller senare kommer annars är risken att det slår tillbaka på oss själva.

Trots allt så har jag för egen del nästan sprungit mer orientering detta år än vanliga år. Nu orienterar du precis när det passar just dig. Naturligtvis saknar man det sociala före o efter arrangemang men just "orienteringsabstinensen har kunnat stillats rätt effektivt. Smidigt att kunna välja startgrupp när det passar under någon dag på helgen eller ge sig ut på en bana som sitter ute hela veckan.

Vi har precis i vår förening ännu avslutat ett deltagande i VOF:s Ungoteket-projekt, vilket har varit riktigt bra. Dessa träffar som varit både digitala och fysiska och har gett deltagarna bra kunskap som föreningarna ska dra nytta av snarast. Ge dessa ungdomar stöttning i föreningarna och låt de få uppgifter och ansvar så de kan fortsätta utvecklas. I dessa tider är det perfekt med mindre arrangemang i föreningen
Nästa omgång av Ungoteket är på gång så missa inte chansen att anmäla er.

Ett antal SM-tävlingar har också kunnat genomföras senaste tiden och det kommer några ytterligare framöver. Kul att SVT har sänt några av dem direkt. Heja på de västgötar som ska tävla framöver.

Höstfärgerna är verkligen på gång och pannlampssäsongen är här. Finns det något skönare pass så här års att ge sig ut själv eller helst ett gäng på stigar eller i terrängen med lampan som ledsagare.... Det är riktigt skönt!
I dessa tider är trots allt skogen en stor tillgång även om vi inte just nu får vara så många samtidigt. Där kan man koppla av och för en stund glömma vardagen.

Det gör det mycket lättare att.......

......Håll i, Håll ut, Håll avstånd

Magnus Södervall

 

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons