In English
Hoppa till sidans innehåll

Ledare: Hoppas, hoppas, hoppas...

15 JUN 2021 10:44
Magnus Södervall, styrelseledamot Västergötlands OF, skriver i sin ledare om sina, och orienteringsrörelsens, förhoppningar om att åter få tävla och återgå till en mer normal tillvaro.
  • Uppdaterad: 16 JUN 2021 14:54

Det är inte bara solen som lyser upp tillvaron just nu utan även hoppet om en skapligt normal orienteringshöst. Vi håller tummar o tår att restriktioner och rekommendationer kan släppas i takt med att vaccineringen fortskrider och att vi därmed, sakta men säkert, kan återgå mot något som liknar det normala. Det känns verkligen som vi är på väg däråt och visst är man rejält sugen på att träffa alla orienteringsvänner igen.
Samtidigt får vi inte rusa iväg utan koll på vare sig startpunkt eller kommande kontroller för då kan det lätt bli förseningar igen på vägen och uppskjuten omstart. (Det alltid bra med mjukstart för oss H50:or…..) Håll koll på information från SOFT och VOF framöver.

Sommaren ser också ut att kunna innehålla en del aktiviteter för våra ungdomar vilket är jätteviktigt – Ocamp-dagar, Västgötatruppen, konfaläger, U10-mila, GM mm.

Någon annat som blir häftigt i höst är att vi har ungdoms-SM i orientering på besök i Västergötland.
Falköpings AIK OK arrangerar 17-19 september sprint, lång o stafett för landets 15-16 åringar. Lycka till både arrangörer och våra deltagande ungdomar.

Med bra planering utifrån de nya lättnaderna, som är föreslagna, så kommer vi kunna genomföra i stort sett alla våra tävlingar i distriktet, vilket vore underbart för oss alla.

Det kan komma att bli lite kämpigt att starta om verksamheter i klubbarna som varit lite på paus eller sparlåga under pandemin, men många är säkert också mycket sugna på att komma igång så kraften finns säkert där.
Med möjlighet att framöver växla upp tempot lite igen är det också ett ypperligt läge att ta kontakt med er SISU-konsulent för en föreningsutvecklingsdag med fokus på framtiden. VOF o SOFT har jobbat hårt under pandemin bl a med att ta fram nytt material för nybörjarkurser, nyttja det!  Även det vi lärt oss senaste året ska vi ta med oss plus att fler människor har fått upp ögonen för uteaktiviteter.

Så ta vara på den ”ny- och omstart” i föreningarna så hoppas jag att vi ses framöver med en kaffekopp, på ett gärde, i en skog, vid en tävling!

/Magnus Södervall

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info