In English
Hoppa till sidans innehåll

Natt DM ställs in

08 SEP 2020 10:24
Nu står det klart att även Natt DM, det sista av årets DM-tävlingar som varit kvar i planeringen, ställs in.
  • Skapad: 08 SEP 2020 10:24

- Det är såklart ett tråkigt besked, men man får ha respekt för föreningarnas olika förutsättningar att arrangera under den tid som råder, säger Uno Magnusson tävlingsprogramsansvarig i Västergötlands OFs tävlingskommitté.

Beslutet fattades vid kommitténs möte i Kullingshofsstugan under måndagskvällen den 7 september, såklart i dialog och samförstånd med arrangören, Istrums SK.
Arrangemanget var från början planerat till fredagen den 3 april men gavs ganska raskt ett nytt datum, 11 september. När inte heller det datumet höll för genomförande blev 23 oktober nytt planerat datum då arrangören, ändå hade en planerad tävling, Axvallanatta, inbokad den kvällen.
Tanken var att då enkelt byta tävlingsplats och nyttja den förberedda NattDM tävlingen istället för Axvallanatta. Planen har nu ändå tvingats avstyras då en massiv avverkning, pga granbarksborre, i det tilltänkta DM området kommer ske nu i september. Dessutom kvarstår ännu reglerna kring 50 personer vid offentlig tillställning.

Positivt är ändå att det planeras för en nattävling. Det väntas bli en light-version av den traditionella Axvallanatta, vilket i nuläget och under rådande omständigheter ändå kan anses glädjande.

Skribent: Magnus Sundmark
Epost: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Box 418
541 28 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons