In English
Hoppa till sidans innehåll

Nytt besked om kompensationsstöd från maj

25 AUG 2021 13:01
Sedan tidigare är det klart att regeringen beslutat om evenemangsstöd till kultur och idrott men nu finns alltså även beslut om ytterligare kompensationsstöd för perioden maj - augusti. Läs om båda möjligheterna nedan.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2021 13:01

Kompensationsstöd möjligt att söka senare i höst
Föreningar har kunnat ansöka om kompensationsstöd för verksamhet fram till och med april 2021. Då restriktionerna fortsatt gälla i maj–juni och delvis i juli–augusti kommer ytterligare kompensationsstöd fördelas för perioden maj till och med augusti. Ansökan kommer vara möjlig tidigast i slutet av september. Det kan även bli aktuellt med kompensationsstöd från september och framåt, beroende på om idrotten fortsatt påverkas av restriktionerna.
 
Sök evenemangsstöd först – sedan kompensationsstöd
Regeringen har beslutat om ett nytt ekonomiskt stöd till arrangörer av evenemang som planerats till juni–december 2021, men inte kan genomföras eller måste begränsas mycket på grund av corona. Stödet får täcka upp till 70 procent av kostnaderna och uppgå till max 17,5 miljoner kronor per stödmottagare.
Stödet riktar sig till evenemang utanför idrottsrörelsens ordinarie tränings- eller tävlingsverksamhet, till exempel motionslopp och cuper, med minst 250 deltagare. RF uppmanar föreningar med stödberättigade evenemang att ansöka om stödet hos Skatteverket. Det påverkar inte möjligheten att senare söka kompensationsstöd hos RF.
Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info