In English
Hoppa till sidans innehåll

O-Campdagar ersätter läger

24 MAJ 2021 14:41
I förra veckan togs beslut om att erbjuda O-Campdagar istället för ett helt läger. Detta då FHMs restriktioner och SOFTs senaste riktlinjer och anvisningar begränsar möjligheterna för ett traditionellt genomförande.
  • Uppdaterad: 24 MAJ 2021 14:41

- Det är så klart tråkigt att för andra året i följd inte kunna erbjuda ett fullskaligt O-Campläger, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands Orienteringsförbund, och fortsätter.

- Vi förstår också om det blir en del besvikelse bland ungdomarna ute i stugorna men samtidigt kan vi inte ta beslut om genomförande som går stick i stäv med de anvisningar vi har att förhålla oss till.

O-Campdagar ersätter
Men misströsta inte helt. En O-Campledare ger sig inte så lätt!
Istället för ett läger har ledarna arbetat febrilt med ett substitut och de kommer erbjuda två O-Campdagar istället. Samma upplägg ges två dagar i sträck, 19/6 och 20/6, och deltagarna kan själva välja vilken dag man vill delta på även om det är att föredra att deltagare från samma klubb deltar under samma dag.

Det som väntar är samma härliga upplägg som under ett O-Campläger fast i komprimerat format. Det blir en lagom mix av utmaning, äventyr och träning. Inbjudan planeras släppas den 26/5 då också anmälan är tänkt att öppna. Deltagarbegränsningen är satt till 150 deltagare per dag vilket således kommer ge upp till 300 ungdomar en härlig orienteringsdag i sann O-Campanda!
Du som ev. är anmäld till O-Camp lägret behöver inkomma med en ny anmälan till den dag du önskar medverka.

-Ja, det är ju mycket glädjande med de lättnader som nu från början av juni ändå möjliggör viss typ av större verksamhet för barn och unga, och den möjligheten var O-Campledarna snabba på att ta vara på med de nu planerade O-Campdagarna, avslutar Magnus.

Västergötlands OF hoppas att de här dagarna inte bara blir ”plåster på såret” efter ett inställt läger utan magiskt härliga orienteringsdagar som förgyller den annars lite begränsade orienteringsvardagen som pandemin till viss del medfört.

Håll utkik efter inbjudan och anmälan på o-camp.se och svenskorientering.se/vastergotland

Söks mer information gällande resriktioner, riktlinjer och anvisningar kan man finna information via nedanstående länkar
Folkhälsomyndigheten om Läger och cuper sommaren 2021
Svenska Orienteringsförbundets riktlinjer och anvisningar gällande läger

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info

Annons