In English
Hoppa till sidans innehåll

Öppna klasser

29 SEP 2021 10:58
Svenska Orienteringsförbundet har tagit fram en affisch om Öppna klasser för att underlätta införandet och nyttjandet av dessa nu när pandeminrestriktionerna hävs.
  • Uppdaterad: 29 SEP 2021 10:58

I slutet av 2019 beslutade Svenska Orienteringsförbundets styrelse om en delvis förändrad klassindelning för de öppna klasserna. Förändringarna gäller från 1 januari 2020 med en övergångsperiod under våren 2020. Det som sen hände var att en global pandemi slog till vilket medförde restriktioner och deltagarbegränsningar med såväl anpassad som inställd tävlingsverksamhet. Som en konsekvens av det har implementeringen av de förändrade öppna klasserna inte blivit som planerat. Bland annat har möjligheten till anmälan på tävlingsdagen till de öppna klasserna i princip inte varit möjlig under tävlingssäsongerna 2020 och 2021. Det verkar dock som att de flesta tävlingsarrangörer erbjuder de nya klasserna.

En snabb koll på samtliga DM-tävlingar 2021 (lång och medel) visar att i stort sett alla arrangörer har erbjudit de nya klasserna. I några fall har alla klasser inte erbjudits. Nu lättar restriktioner och deltagarbegränsningar vilket gör att tävlingsverksamheten återgår till ett läge som liknar hur det var innan pandemin. Förhoppningsvis införs inga nya restriktioner och tävlingssäsongen 2022 kan genomföras som planerat.

Som en del i implementeringen har en affisch tagits fram som på ett enkelt sätt förklarar vilka öppna klasser som finns och de olika klassernas banlängd och svårighetsgrad.

Den finns i två versioner.

Den ena versionen är i första hand tänkt för utskrift för att anslås på exempelvis arenan i samband med anmälan till de öppna klasserna. Utskriften är anpassad till formatet A3. Affisch för utskrift

Den andra versionen är tänkt för digital publicering. Affisch för digitalt nyttjande

De båda varianterna är fria att använda i samband med alla typer av orienteringsaktiviteter.

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info