In English
Hoppa till sidans innehåll

Orienterare serveras mjölk från Falköping

13 MAJ 2022 09:03
Nu står det klart att Falköpings Mejeri, precis som före pandemin levererar mejerivaror till det stundande O-Campslägret på Tånga Hed, Vårgårda. Västergötlands OF har tecknat avtal med Mejeriet, om leverans av mjölk, fil, ost och yoghurt.
  • Skapad: 13 MAJ 2022 09:03

- Det är mycket positivt att ett lokalt företag med bra miljöpolicy och stadiga grundvärderingar vill vara med och sponsra ungdomsverksamheten i förbundet på det här sättet, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands Orienteringsförbund.

Avtalet som parterna tecknat sträcker sig över 2025 och avser även leverans till Västgötatruppens årliga USM-läger i augusti.

Falköpings Mejeri värnar om ursprunget och affärsidén är att kunna erbjuda mejeriprodukter, förädlade i Sverige, av 100 % svensk mjölkråvara.

Mejeriet ägs av ca 200 mjölkbönder på och omkring Falbygden som levererar till mejeriet i Falköping, samt i Dalarna, Västmanland och Uppland som levererar till mejeriet i Grådö. Ett 30-tal är anslutna till föreningen KRAV®. På mejeriet Falköping arbetar ca 70 personer med produktion, kvalitetskontroll och administration.

Falköpings Mejeri arbetar utifrån att kunder och konsumenter ska känna trygghet i deras produkter som bygger på goda, hälsosamma och naturliga råvaror. De ser till hela samhället, naturen och framtida generationer. Målet är att kontinuerligt reducera miljöpåverkan. Mjölken i produkter i det stora utbudet av mejeriprodukter kommer från någon av de svenska mjölkgårdar, inom en radie på 7 mil från mejeriet, som är knutna till mejeriet. Bland dessa gårdar finns även produktion av ekologiska produkter.

- Vi vet sedan tidigare års läger att både lägerdeltagare och ledare var mycket nöjda med produkterna från Falköpings Mejeri så det känns både bra och tryggt att de återigen levererar till lägret, säger Magnus Sundmark.

Ägande
Falköpings Mejeri ekonomisk förening ägs av ca 200 lantbrukare. I koncernen ingår de helägda dotterbolagen Grådö Mejeri AB, Västgöta Mjölkförädling och Västgöta Lagerterminal AB. 

Läs gärna mer om Falköpings Mejeri på www.falkopingsmejeri.se.

 

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info