In English
Hoppa till sidans innehåll

Orienteringskonfirmation utgår

22 JUN 2022 08:27
Västergötlands OF har genom åren erbjudit orienteringskonfirmation tillsammans med Falköpings pastorat och de senaste åren med Skara stift. Nu är beslut fattat om att lägerverksamheten upphör.
  • Uppdaterad: 22 JUN 2022 08:27

- Det är Skara stift som fattat beslutet om att upphöra med konfirmationsläsningen på Flämslätt, vilken vi varit en del av sedan 2019. Därmed har vi inte längre någon samverkanspart för att driva lägret vidare, säger Magnus Sundmark, verksamhetsledare på Västergötlands orienteringsförbund.

Fram till 2018 arrangerade Västergötlands OF konfirmationsläsning tillsammans med Falköpings pastorat på olika platser kring Falköping. Från 2019 startades en samverkan med Skara stift som innebar att deras konfirmationsläsning på Flämslätt, Lerdala, innefattade en orienteringsinriktning.
Men, med två pandemiår i ryggen och vikande intresse från deltagare gör att stiftet helt avslutar lägerverksamheten från och med 2023.

Västergötlands OFs styrelse behandlade frågan vid styrelsemötet den 21 juni (2022) och fastlade bara fakta. Att samverkansmöjligheter ej föreligger och att intresset är vikande, därmed läggs konfirmationsläsningen med orienteringsinriktning på is för obestämd tid.

Orienteringsungdomar som önskar läsa konfirmation med orienteringsinriktning hänvisas därmed till andra alternativ som kvarstår.
Orienteringskonfa i Eksjö
Orienteirngskonfa i Sälen

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info