In English
Hoppa till sidans innehåll

Orienteringskurser för barn och unga

16 SEP 2021 08:26
Under 2021 har Västergötlands OF tillsammans med SOFT och medel från Skogssportens gynnare arbetat med ett nytt material för att hålla orienteringskurser för barn och unga. Nu är kurser för grön och vit nivå lanserat medan gul väntas under oktober.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2021 08:26

Att rekrytera har aldrig varit enklare!

sidan för orienteringskurserna finner du som orienteringsledare redan nu ett, så långt som möjligt, förberett och färdigt upplägg för orienteringskurser på grön och vit nivå och inom kort kommer även gul nivå att lanseras.

Syftet med de här kurserna är att göra det så enkelt som möjligt för så många som möjligt att genomföra kurser för nybörjare. Därmed är innehållet upplagt väldigt rakt och tydligt, utan större möjlighet till val eller alternativ. Men, för dig som nyttjar materialet står det så klart helt fritt att byta ut delar och ändra efter eget tycke.

Kursen för respektive färg, grön, vit och gul innefattar fem träffar vardera och framförallt grön och vit kurs går med fördel att genomföra parallellt då innehållet i de båda i grunden är samma, om än på två olika nivåer. Gul har en del egna, andra övningar.

De här orienteringskurserna är också tätt sammanflätade med de format för utvecklingsmärken som finns tillgängligt. Det är dock inte nödvändigt att använda denna möjlighet till att dela ut märken och/eller diplom utan materialet för orienteringskurserna kan också användas fristående. Läs om utvecklingsmärken här.

Läs allt om de nya orienteringskurserna på:
svenskorientering.se/orienteringskurs

Skribent: Magnus Sundmark
E-post: Adressen Gömd

Vill du annonsera här? 

O-CAMP LOGOTYP.png

Våra samarbetspartner

Fazer LOGO Webb.png

Direktlänkar

 

Eventor

Postadress:
Västergötlands Orienteringsförbund
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Besöksadress:
Gustav Adolfs gata 49
541 45 Skövde

Kontakt:
Tel: 0725447736
E-post: magnus.vof@vgidrott....

Se all info